Magazin Srbija Vesti

Bivši šerif iz Grocke Simonović dobio 4 godine i 3 meseca zatvora zbog paljenja kuće novinaru

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, prvostepeno je osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog toga što je naložio paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, odlučio je Drugi osnovni sud u Beogradu.

Na istu kaznu osuđen je i neposredni izvršilac Aleksandar Marinković, dok je za saučesništvo u podstrekivanju Vladimir Mihailović dobio četiri godine zatvora. Postupak je razdvojen u odnosu na okrivljenog Igora Novakovića i njemu će naknadno biti saopštena presuda, piše Danas.

Simonović, kao i većina članova tima odbrane napustila je čitanje presude nakon što je predsednik veća počeo da govori o opstrukciji postupka od strane odbrane.

Simonović je, podsetmo, bio optužen zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a tužilaštvo je od suda tražilo da mu se izrekne kazna od osam godina zatvora. Optužnica je tvrdila da je on angažovao bivšeg policajca Vladimira Mihailovića, kako bi našao nekog od poverenja ko bi „upozorio“ Milana Jovanovića zapalivši mu automobil. Mihailović je, prema tvrdnjama tužilaštva, za taj posao angažovao Igora Novakovića, a ovaj Aleksandra Marinkovića.

Na izricanju presude nisu bili prisutni Novaković, Marinković i Mihailović. Prvi zbog toga što je u odnosu na njega razdvojen postupak, pa će mu presuda biti izrečena nakndano, a drugi jer se već godinu dana nalazi u bekstvu, zbog čega je raspisana međunarodna poternica.

Novinar portala Žig Info Milan Jovanović izjavio je danas da je kazna bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog paljenja njegove kuće „vesnik slobode medija u Srbiji“.

Kuća u kojoj Jovanović živi sa suprugom zapaljena je 12. decembra 2018. godine kada je kroz prozor garaže ubačen „Molotovljev koktel“. Jovanović i njegova supruga su uspeli da izađu iz kuće, ali je kući pričinjena ogromna materijalna šteta.

Novinaru Milanu Jovanoviću su spalili kuću, a sada za nju mora da plati porez

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

16 Shares
Share via
Copy link