Recepti

Recept za grilovane breskve, gospodarice menija restorana Clandestino na Adi Bojani

grilovane breskve
Foto: Printskrin/ Instagram

Svako ko je makar jednom letovao na Velikoj plaži zna da ovaj deo crnogorskog primorja nosi potpuno drugračiju energiju i atmosferu u odnosu na ostatak obale. Divlja i svoja, priroda ovde vodi glavnu reč. Svi će se složiti da čudesna Reka Bojana koja se izliva iz Skadarskog jezera na svom ušću u more pravi čaroliju.

Upravo na tom ušću ugnezdio se restoran Clandestino, čije ime samo priča o ovom nesvakidašnjem mestu. Njihov moto je kratak i jasan – Ukus slobode.

Prepoznatljiv ukus ovog mesta su grilovane breskve te vam prenosimo recept za ovaj dezert.

Sastojci:

Breskve proizvoljno, par komada
Puter – zavisno od količne breskvi
Vanilin šećer po ukusu
Žuti šećer po ukusu
Belo vino čaša
Kondezovano mleko za preliv
Sladoled od vanile – po želji

Način pripreme:

Breskve iseći na komade, zagrejati puter, dodati vaniln i žuti šečer. U tiganj dodati breskve, naliti vinom i izdinstati dok ne omekšaju, oko 15 minuta.

Dekoristati ih seckanim bademima, kondenzovanim mlekom i sladoledom.

Međutim, nekako su najslađe u čarobnom ambijentu  Clandestina.

Kapama sa teletinom po receptu domaćice jedne od najstarijih kafana u Beogradu

Share via
Copy link