Svako ko je makar jednom letovao na Velikoj plaži zna da ovaj deo crnogorskog primorja nosi potpuno drugračiju energiju i atmosferu u odnosu na ostatak obale. Divlja i svoja, priroda ovde vodi glavnu reč. Svi će se složiti da čudesna Reka Bojana koja se izliva iz Skadarskog jezera na svom ušću u more pravi čaroliju.
Upravo na tom ušću ugnezdio se restoran Clandestino, čije ime samo priča o ovom nesvakidašnjem mestu. Njihov moto je kratak i jasan – Ukus slobode.
Prepoznatljiv ukus ovog mesta su grilovane breskve te vam prenosimo recept za ovaj dezert.
View this post on Instagram
Sastojci:
Breskve proizvoljno, par komada
Puter – zavisno od količne breskvi
Vanilin šećer po ukusu
Žuti šećer po ukusu
Belo vino čaša
Kondezovano mleko za preliv
Sladoled od vanile – po želji
Način pripreme:
Breskve iseći na komade, zagrejati puter, dodati vaniln i žuti šečer. U tiganj dodati breskve, naliti vinom i izdinstati dok ne omekšaju, oko 15 minuta.
Dekoristati ih seckanim bademima, kondenzovanim mlekom i sladoledom.
Međutim, nekako su najslađe u čarobnom ambijentu Clandestina.
Dodaj komentar