Magazin Putovanja

Grci muku muče sa srpskim turistima a nije u pitanju ‘paradajz turizam’

restoran-grcka

Iz jedne naše turističke agencije otkrili su nam da im jedan od glavnih problema sa grčkim ugostiteljima srpski turisti prave zbog – paprike. Kako kažu, ne hvataju svi septembarske termine samo da bi uživali u toplom moru i plažama bez gužve, neki su tu prepoznali i dodatnu korist.

– Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u džakovima. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike – ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj – smeje se sagovornik i pojašnjava kako „paprika turizam“ onima koji ga praktikuju zapravo donosi višestruku korist, prenosi Nova.rs.

Prvo, letuju po gotovo nerealnim cenama – poznato je da su krajem septembra aranžmani nekoliko puta niži nego u sezoni. Drugo, ne gube vreme za tradicionalno pripremanje zimnice. Treće, možda i ključno, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što im značajno olakšava račun za taj mesec – a to bi u narednim mesecima moglo da bude još izraženije.

Grčki ugostitelji su, navodno, svesni šta se dešava, ali nemaju rešenje. Ipak, sigurno je da im „paradajz turizam“ više nije najveća noćna mora kad su Srbi u pitanju.

Od žalbi koje stižu na račun ponašanja srpskih turista, daleko ispod te je ona na račun tinejdžera koji pod stolom hotelskog restorana dolivaju u čaše sok i pivo kupljene u obližnjem supermarketu.

Žena iz Srbije stigla u Grčku na odmor: Isprepadali su me, uopšte nije kao što pričaju!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ovo ke totalna laž!!!!!
    Ja sam osoba koja nema novca i kada odemo na letovanje ne ponesemo ni hranu, JER SU CENE SKORO ISTE KAO KOD NAS KAO KOD NJIH, a mesta poslednji put nije bilo za iglu u autobusu a ne za dzakove paprika! Kakav tekst…

  • Totalna laz. Kad se zna kako se pravi ajvar, koliko paprika treba za jednu teglu, cinjenicu da u smestajima postoje dve ringle na koje jedva mozes i kafu da skuvas onda logika kaze da je ovo izmisljotina

  • Nisam baš siguran da je ovo totalna laž! Niste ni svesni šta naša braća beograđani mogu da smisle, sprovedu i realizuju na licu mesta :)))) Ja sam svedok upravo ovoga o čemu se piše u članku. Još je mlađi bračni par poveo obe majke – bake da se bave dadiljanjem dece i pečenjem paprike i pravljenjem ajvara. Sve su i teglice oprane i čiste poneli. I time se svima pohvalili. A drugo – nije tačno da su cene kod nas i u Grčkoj skoro pa iste. Možda samo za par nebitnih sitnica – ostalo je sve papreno preterano skupo. Kesica gotove supe npr. tamo košta negde i blizu 3 Eur. Desi se da u sred leta grčko voće i povrće bude jeftinije u Srbiji nego u Grčkoj. Tako da… Treće – kad bi Grci pokazali malo stila u gostoprimstvu, malo nečega što se zove davanje za novac koji prime – možda bi se i Srbi ponašali malo turističnije – ovako – svakome prema zasluzi :))) Ti mene da odereš – a moje je da se snađem. Pa ko kome doskoči…

    • Tekst je apsolutna laž i izmišljotina koja šteti ugledu samog naroda i turista i snižava moral i narodu, te pravi razdor među istim. Kao prvo Srbi nisu pošteno letovali u Grčkoj od 2019. godine, jer je 2020. a i 2021. njih jako mali deo letovao tamo zbog komplikovanog ulaza u Grčku, čestih promena u uslovima ulaska i ostalo vezano za Covid 19 pandemiju. Tekst i naslov napisani su u sadašnjem vremenu, a potom se opisuje kako se pečenje paprike vrši kada je jeftino letovanje u Septembru i Oktobru(trenutno je Jun). Dakle, ili je autor teksta vremenski putnik, ili je izmislio tekst, ili ga je prepisao iz nekog ranijeg perioda (90-te, 00-te)

92 Shares
Share via
Copy link