Magazin Putovanja

Koliko košta iznajmljivanje kuće na grčkoj obali?

krit krčka
Foto: Printskrin/YouTube

Letovanje u Grčkoj ukoliko letujete sa porodicom i prijateljima može biti jeftinije ali i prijatnije ukoliko iznajmite kuću samo za sebe. U predsezoni ili u septembru i oktobru cene su daleko pristupačnije za iznajmljivanje kuća na obali na duže. Na ostrvu Krit, sezona kupanja traje do kraja oktobra te ako ste planirali odmor posle gužvi, to je destinacija za vas.

Preko sajta Airbnb je ponuda privatnog smeštaja za drugu polovinu jula, u nekoliko popularnih letovališta Grčke dosta je šarena. U ponudi su luksuzne vile sa privatnim plažama ali i sobe koji tek jednom stranom terase upadaju na gradsku plažu. Ima apartmana pozicioniranih na samim šetalištima, iznad kafića i kuća udaljenih od gužve, gde vam se čini kao da je celo more postavljeno samo za vas.

Baš takvu idilu možemo da zamislimo na Tasosu, gde se za 119 evra dnevno iznajmljuje kućica na samoj plaži, za četiri osobe, sa malom baštom i, kako je istaknuto, fantastičnim pogledom na zalazak sunca. Malo luksuznije vile na obali su 200 evra po noći, apartmani uz gradsku plažu mogu da se nađu i za 40 evra (dvokrevetni), a postoji i varijanta da noćite na brodu – po ceni od 399 evra za šest osoba.

Apartmani s direktnim izlazom na more na Krfu su malo skuplji na prvi pogled, cene su oko 100 evra dnevno, ali se već „u drugom redu“ mogu naći za 25. Kuća s pogledom na Krf i svojom plažicom iznajmljuje se za 320 evra (predviđena je za šest osoba), a cene super luksuznih vila na Krfu idu i do 1.500 evra dnevno.

U Asprovalti je vila za osmoro gostiju sa tri spavaće i dva kupatila smeštena na početku gradske plaže 140 evra dnevno, a studio za četvoro 50 evra. U Paraliji se može naći još povoljnija ponuda – studio za četvoro na samoj plaži sa doručkom je 45 evra. S druge strane, luksuzni apartmani na toj lokaciji, takođe za četvoro, iznajmljuju se za 130 evra.

Ako želite da uživate u hladovini na svojoj terasi iznad plaže, u Pefkohoriju ćete takav ugođaj naći već za 42 evra koliko je noćenje u trokrevetnom apartmanu na drugom spratu u kući na kraju plaže, dok je moderan apartman za četvoro u samom centru šetališta 140 evra.

Kuće do plaže u tom kraju su od 130 do 200 evra.

Izvor: Nova.rs

3 mesta za kampovanje u Grčkoj zbog kojih ćete potpuno zaboraviti na hotele i apartmane

56 Shares
Share via
Copy link