Magazin

Srpski turista ljut na Grke: Osim što lome i kradu automobile, počeli su i džeparenje turista po kafanama

rest
Printsreen

Grčka je omiljena letnja destinacija srpskih turista, a zbog toga je i osnovana poznata Fejsbuk grupa “Live from Greece” u kojoj se mogu pročitati preporuke, korisni saveti, ali i kritike pojedinih letovališta, restorana ili neljubaznih domaćina.

Ovoga puta, u moru pohvalnih objava u ovoj grupi, izdvojila se jedna koja u sebi poseduje osuđujući i upozoravajući karakter.

Jedan član ove grupe napisao je svoje iskustvo iz restorana u koji je do tada redovno odlazio.

Prema njegovim rečima, konobari tog restorana su ga prevarili jer mu nisu vratili kusur od 30 evra, zbog čega su ga doveli u nezgodnu situaciju.

Kako je objasnio, radi se o jednom poznatom  restoranu koji se nalazi na Sitoniji, u mestu Sarti.

“Obraćam se grupi i svim članovima da budu oprezni pri plaćanju u kafanama i tavernama. Postoji bar u Sartiju za koji mislim da ima najbolji giros u gradu, a zove se O Grigoris.

Letujemo u Sartiju 15 godina i nikada do sada nismo imali nikakvih problema. A pošto za sve postoji prvi put, danas smo kao i mnogo puta u protekle dve nedelje, ručali u O Grigorisu, tri girosa, dva piva i jedan sok, caѕiki i htipiti.

Račun je bio 27,50 evra. Dođe konobar, dam mu 57,50 evra (1h50, 1h5, 2h1, 1h0.50) i prođe 5 minuta. a on ne dođe da vrati kusur.

Kada sam mu rekao, uputio me je unutra u lokal i posle kratkog objašnjenja vratili su mi snimak sa kamera, gde se vidi šank gde konobari predaju novac, a vidi se da ovaj naš konobar daje račun i daje 27,50 evra (1h20, 1h5, 2h1).

Pokušao sam da objasnim da sam mu dao novčanicu od 50 evra i da ne mogu da pogrešim jer mi je to bio poslednji papirni novac, ali uzalud. Verovatno je vezan posao i tako kradu.

Inače, nažalost, osim što lome vozila, kradu automobile i motore, sada su počeli i džeparenje turista po kafanama”, revoltirano je napisao ovaj korisnik u svojoj objavi.

“Panika i strah u Sartiju”: Branimir podelio iskustvo sa letovanja i doveo mreže do usijanja

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link