Putovanja

Grčka leto 2018: Halkidiki od 45 €, Tasos od 90 €

Letovanje u Grčkoj 2018. najbolji popusti i najniže cene. Leto Grcka 2018: Halkidiki, Sitonija, Kasandra, Tasos… Grcka leto 2018.

Kompletna lista ponuda za first minute i last minute na sajtu agencije Sabra:

GRCKA LETO 2018.

Najudobniji apartmani u Grčkoj već od 45 evra.

Teško je zamisliti letovanje bez baškarenja na plaži, dok vas lagan vetar i pogled na kristalno čisto more opušta. Grčka se po lepoti i brojnosti svojih plaža izdvaja od ostalih zemalja u Evropi. Većina grčkih plaža ima status plave zastavice, čak 486 (drugi u svetu), koji se dodeljuje usled ispunjavanja striktnih ekoloških standarda i postojanja dobre infrastrukture.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva Zakintos, Krf, Kefalonija, Krit su pravi raj za mlade željne nezaboravnog noćnog provoda. Hiljade mladih se svake godine sjati na mesta čuvena po klubovima i slobodnijem ponašanju.

Naravno, za one koji traže nešto mirnija mesta na kojima mogu da odmore i duh i telo, postoji mnoštvo skrivenih blaga Grčke koje čekaju da budu otkrivena. Mnoga od njih smo već pomenuli.

Tasos je jedno od retkih ostrva koje se može pohvaliti plavim zastavicama na plažama, koje se dobijaju od EU ukoliko ispunjavate kriterijume iz sledećih oblasti: kvalitet vode, sigurnost plaže i usluge, ekološko upravljanje i ekološko obrazovanje i informisanost.

tasos

Ono po čemu je Tasos poznat su prelepe plaže, sa bistrom i kristalno čistom vodom. Uglavnom su peskovite, ali ima plaža i sa sitnim šljunkom, kao i divljih plaža u uvalicama.

Grčka je najjužnija zemlja Balkanskog poluostrva. Graniči se sa Makedonijom, Albanijom, Bugarskom i Turskom. Površine je 131.944 kvm, i predstavlja prirodni kopneni most između Evrope i Male Azije. Zemlja sa oko 13 miliona stanovnika.

Najveći deo stanovništva čine pripadnici pravoslavne vere. Klima je sredozemna, sa blagim i vlažnim zimama i sunčanim i vrelim letima. Za Grčku se kaže da je zemlja moreplovaca, zemlja tri hiljade ostrva, predivnih plaža, zemlja Zevsa, Poseidona, Apolona, Afrodite….

Zemlja Platona, Aristotela, Sokrata… Zemlja kojoj su dale pečat mnoge civilizacije – Krit, Mikena, Epidaurus, Delfi, Rimljani, Vizantija… Zemlja u kojoj se nalaze Sveta Gora i Meteori.

POVEZANO: 10 razloga za letovanje u Grčkoj

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link