Magazin

Ne, ovo nije Ramzes II, ovo je gradonačelnik Leskovca na karnevalu u Strumici

Na ovogodišnjem Strumičkom karnevalu, pored trupa iz Makedonije, Bugarske i Srbije, koje su se takmičile za najbolji kostim, odnosno masku, bila je i srpska delagacija predvođena gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem – takođe maskirani.

Predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, čiji je predsednik Cvetanović, bili su obučeni u staroegipatske odore, pišu Južne vesti.

Fotografija na kojoj je Cvetanović u ulozi faraona “odjeknula” je društvenim mrežama. Kako nam objašnjavaju u njegovom kabinetu, ceo tim bio je obučen na istu temu, a Cvetanović je tamo bio u funkciji predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije.

Cela delegacija Srbije, svi su bili u tim maskama. Svake godine Federacija posećuje Strumicu, a deo karnevala je i maskiranje – kažu u kabinetu.

Inače, Strumički karneval ove godine održava se od 6. do 13. marta, a velika povorka, kojoj su prisustvovali i delegati iz Srbije, održana je u subotu, 9. marta.

Podsetimo, Federaciju čini više od 600 članica iz čitave Evrope, a “srpskim ogrankom” od kraja novembra 2018. godine rukovodi Cvetanović.

Šta biste uradili da ste gradonačelnik jedan dan?

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link