Novi Sad Vesti

Gospodski odgovor iz Istre negospodskom gradonačelniku Novog Sada

vucevic
Foto: printscreen

Istarski župan Boris Miletić na Facebooku je odgovorio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je danas (4. avgust) izjavio da „nikada neće razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji i Istri na odmoru„.

“Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam poseti Istru, pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovde letuju, već i zašto brojni Srbi Istru smatraju svojim domom, kao i brojni pripadnici drugih nacionalnih zajednica. Istra je nadaleko poznata upravo po multikulturalnosti, multietničnosti i suživotu i tim više ovakvu retoriku doživljavamo kao potpuno neprihvatljivu. Svi ljudi dobre volje uvek su bili i biće u Istri dobrodošli, bez obzira od kud dolaze”, napisao je Miletić.

Podsetimo, Vučević je rekao da je predsednik države Vučić „kao buldožer gurao da se obeležavaju sudbinski datumi za naš narod, pobede i tuge“.

On je naveo da „nikad neće razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na ostrvima, na odmoru„, dodajući da nikog ne osuđuje, „nek letuju gde god hoće, baš me briga, ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj, jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili proteravši Srbe. Jedino da gnjurate ceo dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi“.

Izvor: N1

21 retoričko pitanje MIŠu Milošu, najplašljivijem gradonačelniku Novog Sada

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link