Novi Sad Vesti

Izbor novog načelnika policije u NS je pogrešan zbog ova 4 razloga

Goran Radonjić
Foto: Grad Novi Sad, MUP

Novi Sad je dobio novog načelnika policije, nakon što su prethodna dvojica, Milorad Šušnjić i Slobodan Malešić,  uhapšeni i procesuirani pred zakonom i sudovima.

Dobrodošlicu novom načelniku, Goranu Radonjiću, priredili su ministar policije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

S tim u vezi javnosti se obratio i gradski odbor Narodne stranke Novi Sad.

– Izbor Gorana Radonjića za v.d. načelnika PU za Novi Sad, kao i poseta „podrške i ohrabrenja“, koju su novosadskoj policiji učinili ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ostavila je ružan i ciničan utisak iz najmanje četiri razloga – piše u saopštenju za medije gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad.

– Prvo – poseta ministra unutrašnjih poslova i gradonačelnika Novog Sada nije imala nikakav smisao niti funkcionalni doprinos jačanju javne bezbednosti u Novom Sadu.

Naprotiv, ta poseta je predstavljala klasičan primer protokolarnog paradiranja i političkog manekenstva, sa ispraznim rečenicama i predvidivim ishodom.

Drugo – podsećamo da su na isti način, na početku svog mandata, „podršku“ od političara dobili i prethodni načelnici Milorad Šušnjić i Slobodan Malešić.

Njihov mandat je okončan hapšenjem, pritvorom i krivičnim pistupcima. Tako je Novi Sad doživeo javnu blamažu da mu dva zadnja načelnika policije dele pritvorske prostorije sa kriminalcima koje su do juče jurili.

Bila je to javna potvrda onoga što je ceo Novi Sad znao, a to je čvrsta sprega između vrhova gradske vlasti, čelnika javne bezbednosti i organizovanog kriminala.

U Novom Sadu, na tragikomičan način, na udaru zakona su vodeći policajci i sitni kriminalci, dok potpuno zaštićeni ostaju ključni političari i krupni kriminalci. Alanfordovski rečeno: što manje kradeš, više nastradaš!

Treće – novi načelnik nije doveden da prekine ovu izopačenu praksu, nego da je nastavi.

Goran Radonjić nije deo rešenja nego deo problema, jer je i u mandatu prethodna dva načelnika zauzimao ključna mesta u novosadskoj policiji.
Postavlja se logično pitanje kako je bilo moguće da Šušnjić i Malešić završe u pritvoru, a njihov najbliži saradnik Goran Radonjić napreduje?!

Odgovor znaju i policajci i kriminalci: upravo je Radonjić u dogovoru sa lokalnom SNS vrhuškom selektirao predmete i određivao šta se „radi“, a šta završava u fioci.

Četvrto – izborom novog načelnika otklonjena je mogućnost da se procesuira i da sudski epilog dobije bilo koja velika korupcionaška afera aktuelne gradske vlasti.

Kompanija Galens može da odahne, jer će i dalje nekažnjeno biti privilegovana. Montop, firma Marka Bosanca Bosketa, bez zazora i bojazni dobijaće poslove od javnih komunalnih preduzeća, a Slobodan Milić Bocara će i ubuduće biti „oficir za vezu“ između građevinske mafije i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Dakle, u Novom Sadu je načelnik novi, ali su problemi ostali stari. Nažalost, naš grad je izgubio status mirnog i bezbednog mesta. Naprotiv, postao je eldorado korupcije i sigurna kuća za okorele kriminalce.

Zato su na aprilskim izborima novosađani kaznili SNS, a na narednim lokanim izborima otvara se realna mogućnost da opozicija okonča ovu političku, ekonomsku i bezbednosnu agoniju Novog Sada“, stoji u saopštenju Gradskog odbora NS Novi Sad.

Goran Radonjić izabran za novog v.d. načelnika novosadske policije

OGLAS

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
128 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
128 Shares
Copy link