Novi Sad Vesti

Narodna stranka: Gradonačelnik Novog Sada štiti i nabacuje poslove Marku Bosancu Bosketu

milos-vucevic
Foto: Ž.Knežević/Novosti

Predsednik Gradkog odbora Narodne stranke za Novi Sad i poslanik u Skupštini Srbije Bora Novaković izdao je saopštenje za medije u kom govori o kriminalnim vezama između Slobodana Malešića, Zvonka Veselinovića, Marka Bosanca Bosketa i Mioša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada.

On tvrdi da je  kontroverzni biznismen Marko Bosanac Boske član SNS-a i lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

– Zahvaljujući bliskom odnosu sa gradonačelnikom, njegova firma Montop je angažovana od strane uprave grada i javnih komunalnih preduzeća u poslovima čija se vradnost meri sa preko 1.500.000.000 dinara – dodao je Novaković.

Raspon radova koje Bosanac obavlja u Novom Sadu kreće se od od postavljanja semafora do izgradnje vrtića, smatra on.

Novaković dalje navodi da kriminalnom scenom Novog Sada od dolaska SNS na vlast upravlja i orkestrira Zvonko Veselinović, a da je Marko Bosanac Boske njegova desna ruka i ključan saradnik.

– Pranje novca i kupovina glasova su u Novom Sadu nezamislivi bez ličnog učešća Marka Bosanca Bosketa – kaže Novaković.

On navodi da činjenica da je firma Marka Bosanca Bosketa stipendirala sina načelnika PU za Novi Sad Slobodana Malešića, nikog u Novom Sadu nije iznenadila.

– Sada je potpuno jasno zašto krivična prijava , koja je podnešena protiv M. B. Bosketa za nasilničko ponašanje na građanskim protestima od 04.12.2021 godine, protiv angažovanja Rio Tinta – skuplja prašinu u fijokama novosadskog tužilaštva i policije – zaključuje Novaković.

Podsećajući da je krivična prijava podnešena 08.12.2021 godine, sa snimkom incidenta, na kom se jasno vidi da Marko Bosanac Boske šakom udara jednog od demonstranata, a potom beži sa protesta, Novaković zaključuje da je
očito da policija i tužilaštvo imaju nalog da ne postupaju profesionalno u ovom predmetu.

– Kao što “svi putevi vode u Rim”, tako u Novom Sadu sve kriminalne aktivnosti vode prema Milošu Vučeviću – tvrdi Bora Novaković i podseća na angažovanost firme Zvonka Veselinovića na uređenju centralnog trga u Novom Sadu.

– Protivno činjenici, da je poslovna aktivnost Zvonka Veselinovića na udaru finansijskih sankcija međunarodne zajednice, njegova firma Granit Peščar iz Ljiga izvodi radove popločavanja starog gradskog jezgra. Reč je opovršini od 6,8 hektara, pri čemu je procenjena vrednost radova oko 10 miliona evra – kaže Novaković i dodaje:

– Za toliko će Veselinović biti bogatiji, a novosadski budžet siromašniji. Obaveza države je da nijedan budžetski dinar ne završi na računu Veselinovićevih firmi, a ne da dodatno ekonomski snaže čoveka, koji predvodi najveću kriminalnu organizaciju u ovom delu Evrope.

Na kraju svog saopštenja medijima, Novaković postavlja  “trgikomično pitanje”  – Ko uopšte ima profesionalni integritet i znanje da istraži sve marifetluke u Novom Sadu?
– Sadašnji načelnik PU za Novi Sad Goran Radonjić je bio prvi operativac u vreme Malešića. Teško da mu pobrojane činjenice nisu poznate – rekao je i dodao da nažalost, u Novom Sadu vlada kriminalni promiskuitet, koji čine vrhovi lokalne vlasti, policije, BIA, tužilaštva i biznisa.
– Svetla su pogašena i svi sa svima mogu – zaključio je predsednik gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
361 Shares
361 Shares
Share via
Copy link