Koronavirus Srbija

Goran Marković: Ko će meriti vreme i razdaljinu penzionerima? Debeovci ili SNS simpatizeri?

Goran Marković
Foto: TV N1

Filmski i pozorišni reditelj Goran Marković kommentarisao je odluku vLade da se penzionerima, u uslovima vanrednog stanja, omogući šetnja tri puta nedeljno, u krugu do 300 metara od mesta prebivališta.

Predsednik Srbije je sinoć najavio mogućnost donošenja ovakve odluke, precizirajući i vremenski okvir (pola sata) u kom će najstariji sugrađani moći da uživaju u dozvoljenoj šetnji.

– Vučićeva ideja je teško ostvariva jer podrazumeva da svaki penzioner mora imati kontrolora: debeovca, policajca, komunalnog policajca ili simpatizera SNS-a, koji će ga u stopu pratiti, meriti metre koje prevalio, štopovati vreme boravka na vazduhu i voditi evidenciju o danu u kome sve to obavlja. To je u suštini neizvodljivo – istakao je Marković koji i sam ulazi u kategoriju onih kojima je zabranjen izlazak iz kuće.

– Možda je bolje bilo da se penzioneri lepo zamole da se paze a ne da im se pretnjama uteruje strah u kosti? Ili predsednik ima toliko loše mišljenje o svojim podanicima da misli kako su zabrane jedini način da sa njima razgovara? – zapitao se Goran Marković u svojoj izjavi za portal Nova.rs.

Policijski čas od petka u 17 časova do utorka u pet

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link