Magazin

Golim rukama ubio vuka, spasio stado od 100 koza pa se sam odvezao u selo po pomoć

vuk

Šezdesetogodišnji stočar Svetomir Potić iz pirotskog sela Koprivštica, proteklu noć će pamtiti dok je živ. Cena, kako ga zovu prijatelji i poznanici, golim rukama je odbranio svoje stado od stotinak alpino koza i tom prilikom usmrtio vuka teškog četrdesetak kilograma. Sa povredama-ujedima po rukama i nogama Cena se oporavlja u bolnici, a o stadu će ovih dana brinuti rođaci i prijatelji.

Bilo kako bilo, ni nastariji stanovnici Stare planine ne pamte da je neko goloruk uspeo da zaštiti svoje stado i da je tom prilikom usmrtio opasnog predatora.

Kako su nam ispričali njergovi rodjaci i prijatelji Ivica Najdanović, Hristivoje Potić i Radisav Panić, vuk je prošle noći u mestu Glavina upao u Cenin tor sa stotinak koza. Čim su se oglasili psi, Potić je ustao i krenuo da vidi šta se dešava. Video je zver uz stadu i golim rukama pokušao da je spreči da mu zakolje neko grlo.

Tokom borbe sa životinjom vuk ga je izujedao po rukama. Vučjih čeljusti i daljih povreda se oslobodio onog momenta kada ga je bukvalno zadavio. Nakon dramatične borbe Potić je sav krvav seo u svoj džip i rano ujutru stigao do sela odakle je pozvana hitna pomoć koja ga je prebacila do pirotske bolnice, u kojoj se oporavlja.

Izvor: Pirotske vesti

Krdo divljih konja u trku na Staroj planini, prelep prizor koji će nestati za našeg života

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link