Magazin

Holivudska legenda prikovana za kolica nakon moždanog udara, njegova fotografija slama srca

28994133
Foto: Jan KarÁsek/Mfdnes + Ln/Profimedia/Jan KarÁsek/mfdnes + Ln/profimedia

Porodica i prijatelji navodno su godinu dana tajili Karijev moždani udar, ali su informacije na kraju procurile.

Neosporna filmska i pozorišna legenda Tim Kari, zvezda serijala Rocky Horror Picture Show i Ono (It), verovatno će ući u istoriju kao jedan od najvećih glumaca u istoriji.

Njegov talenat i radna etika obezbedili su da glumac rođen 19. aprila 1946. godine u Velikoj Britaniji decenijama ostane konkurentan u šou-biznisu. Međutim, pre 10 godina dogodila se tragedija koja je promenila život Tima Karija. Doživeo je moždani udar, koji je srećom preživeo, ali je ostavio posledice po njegovo zdravlje.

Nedavno je u svom domu proslavio 77. rođendan u Los Anđelesu, gde živi mirnim životom daleko od svetla reflektora. Prikovan je za invalidska kolica do kraja života, a još uvek ide na fizikalne i govorne terapije.

Porodica i prijatelji navodno su godinu dana tajili Karijev moždani udar, no na kraju je informacija procurila u javnost.

Iako više ne glumi, Kari se povremeno pojavljuje u javnosti kako bi proslavio godišnjice ili gostovao u video-pozivima sa fanovima.

Osim glumačke, svojevremeno je izgradio i pevačku karijeru. Izdao je nekoliko studijskih albuma i išao na turneje, no nije ostvario lični komercijalni uspeh.

828421627645b6c1cecb72873961930_v4_big
Foto: Profimedia

Glumio je Penivajza u horor filmu ‘It’, filmskoj adaptaciji mjuzikla „Eni“, „Sam u kući 2“, i ostvario brojne televizijske uloge u serijama, a nebrojeno puta je bio nominovan za glumačke nagrade. Osvojio je tri Tonoija i dve nagrade Lorens Olivije za zapažena ostvarenja.

Izvor: Jutarnji list

Poznati glumac se bori sa Parkinsonovom bolešću: „Svakog dana je sve teže“

Share via
Copy link