Magazin

Legendarni „Mačeta“ proslavio 55 godina trezvenosti, davnih 60-ih ostavio drogu i alkohol

treho
Printscreen

Legendarni glumac Deni Treho proslavio je neverovatnih 55 godina bez alkohola i droga. Ovo dostignuće ne bi bilo toliko spektakularno da nije reč o pravoj holivudskoj zvezdi koja je decenijama imala sve poroke na dohvat ruke i to u verovatno neograničenim količinama.

Danas, ovaj 79-godišnjak, objavljuje javnosti kako ne pije alkohol i ne konzumira droge od 1969. godine, a tim povodom se oglasio na Tviteru.

„Danas je 55 godina otkako sam čist i trezan milošću Božjom! Radio sam na ovome dan po dan, a svi vi koji se još uvek borite – I VI MOŽETE USPETI“, poručio je na X-u (bivšem Tviteru).

Mnogi su mu čestitali u komentarima te mu poručili da im je inspiracija.

– Upravo sam započeo svoje putovanje prema prestanku konzumiranja opijata, Deni. Čestitam ti na tvom, brate, i hvala ti što si tako inspirativna osoba i podsticaj – poručio mu je jedan pratilac na ovoj mreži.

Pre nego što je ostvario holivudsku karijeru, Treho je često imao problema sa zakonom. Tokom 1960-ih nekoliko je puta završavao u zatvorima zbog oružanih pljački i prestupa povezanih sa drogama.

Prilikom jednog boravka u zatvoru slučajno je kamenom pogodio čuvara koji je nakon toga preminuo. Trehu je tada pretila smrtna kazna zbog ubistva.

„Bacao sam to prema grupi drugih zatvorenika, a on je slučajno pogođen. Sećam se da sam se molio bogu i govorio – ako te ima, biće sve ok“, ispričao je jednom prilikom.

I zaista je za Treha sve ispalo i više nego ok jer je danas jedno od prepoznatljivijih filmskih lica, a zovu ga i jednim od najopakijih frajera Holivuda.

On je to protumačio kao „božju intervenciju“ pa je od tad obećao samom sebi da neće konzumirati ni alkohol ni droge. Toga se drži od te davne 1969. godine, prenosi Index.

60 godina na Balkanu i u Holivudu: Poređenje Breda Pita i Bjele izazvalo haos na mrežama (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link