Lifestyle Recepti

Gibanica “jednom rukom” za najbolji nedeljni doručak

gibanica-tamara

Jednom rukom? Ova gibanica zaista se pravi jednom rukom.

Za pripremu vam ne treba više od petnaest minuta, a ukućani će je smazati u treptaju oka.
Samo je bitno da pratite par “fora i fazona” tokom pripreme, i eto doručka (ili večere) bez stresa i nervoze.

Potrebno vam je:

– Pola kilograma kora za pite/gibanice

– 400 gr sitnog sira po izboru i ukusu

– 2 jaja

– prstohvat soli

– čaša jogurta

– ista ta čaša od jogurta “kisele” (gazirane) vode

– pola čaše ulja

– malo susama

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni.

U međuvremenu, umutite dva jaja, dodajte unutra sir, jogurt, so, dobro promešajte, pa dodajte i jogurt i kiselu vodu i na kraju ulje.

Podmažite pleh (najbolje onaj dublji za đuveč, ali može poslužiti i bilo koji drugi) sa malo ulja.

Koru po koru mažite sa po kašikom pripremljenog fila i gužvajte ili sklapajte u oblike po želji, pa ređajte u pleh dok ga ne ispunite. Slobodno “zgurajte” jufkice jednu uz drugu da napravite mesto za svu količinu kora.

Potrudite se da vam ostane malo retkog ostatka fila za premazivanje/posipanje tako napravljene pite odozgo.

Naređanu i nafilovanu pitu pospite susamom.

Stavite u rernu da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Ukoliko imate ventilirajuću rernu, biće dovoljno i 15 minuta za pečenje. jada gibanica porumeni izvadite je iz rerne, prekrijte čistom krpom da se “istiša” i služite dok je vruća. Parčići će se sami odvajati.

Prijatno!

Recept za džem od jagoda bez šećera spreman za 20 minuta

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

127 Shares
127 Shares
Share via
Copy link