Beograd

Ana je našla garsonjeru za paprenih 6.800 € po kvadratu: “Opet šure sa cenama, dokle više?”

garsonjera
Foto: Preuzeto sa Telegraf.rs

Da nam je neko do pre samo godinu do dve dana rekao da će cene nekretnina porasti vrtoglavo, teško bismo poverovali.

Međutim, taman kada mislimo da nas više ništa ne može iznenaditi u tom pogledu, jednu Anu šokirala je cena nekretnine dok je pretraživala oglase.

Ona kaže: “Opet šure sa cenama, dokle više?!”, aludirajući na to da su ljudi sve više besni i nesnađeni u jeku buma tržišta nekretnina i cena koje ne prate standard i plate, piše Telegraf.rs.

A u kontekstu prosečnih zarada u Srbiji, valja se podsetiti da je prosečna decembarska plata iznosila 84.227 dinara, ali je medijana bila – 60.413 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Ana je naišla na oglas za penthaus-garsonjeru (32 kvadrata) u Beogradu, tačnije na Auto-komandi (Voždovac). Broj soba je 0.5, stanje objekta je izvorno, a gradnja nova.

Međutim, uprkos lokaciji i novogradnji koja ne mora nužno biti bolja opcija od stare gradnje, cifra za ovu garsonjeru je paprena – 217.600 evra za tridesetak kvadrata, što znači da je cena po m2 – 6.800 evra.

Kada je reč o samoj lokaciji, suvišno je govoriti o dobroj povezanosti i snabdevenosti, ali isto tako – nekima mogu smetati gužva, buka… Dakle, u tom smislu, pogled na poziciju stana može biti relativan. Ipak, nema spora da se, na opštem nivou, taj deo prestonice izuzetno dobro kotira.

Izvor: Telegraf.rs

Kratka priča o tome kako je kirija u Novom Sadu pojela jednu celu mesečnu platu

Čitajte Luftiku na Google vestima

29 Shares
Share via
Copy link