Magazin Svet

Turski navijači bacili hiljade plišanih igračaka na teren i iskidali nam srce na komadiće (VIDEO)

Igračke za najmlađe fudbal
Foto: Tanjug / AP Photo

Fudbalske tribine znaju da budu mesto žestokih okršaja suparničkih navijačkih grupa, ali ovog vikenda nam iz Turske stižu potpuno drugačije scene, koje nam otkrivaju veliko srce navijača.

Naime, poznato je da je čitav svet ujedinio stravičan zemljotres u Turskoj, koji je odneo više desetina hiljada života, a spasilački timovi su nedeljama pretraživali ruševine u potrazi za preživelima.

U danima nakon ove prirodne katastrofe počela je da pristiže humanitarna pomoć iz čitavog sveta, brojna deca su ostali siročići, bez jednog ili oba roditelja, a čitave porodice su ostale zauvek unesrećene.

Na stadionu Bešiktaša u Istanbulu juče (26. februar) je odigran meč između domaćeg tima i Antalije, završen je bez pogodaka, ali rezultat je bio u potpuno drugom planu, jer su tifozi sjajnim gestom odali počast najmlađim žrtvama.

igračke za decu fudbal
Foto: Tanjug / AP Photo

Naime, hiljade plišanih igračaka koje su bačene sa tribina završile su na terenu i tim činom odata je počast svoj deci nastradaloj u zemljotresu koji je pogodio južni deo zemlje i odneo mnoge živote, prenosi Telegraf.

Bačene igračke će svakako obradovati mališane u najteže pogođenim područjima i makar im na trenutak vratiti osmeh na lice, a u meču koji je odigran bez golova, pravi pobednici su bili humani navijači.

Igračke fudbalski meč 4
Foto: Tanjug / AP Photo

Ova dirljiva slika je obišla čitav svet i pokazala veliko srce tifoza i brigu za najmlađe u ovom izuzetno teškom trenutku, a slične scene su viđene prethodnih godina u Holandiji u režiji navijača Fejenorda, koji svake godine bacaju plišane igračke na teren, a namenjene su deci oboleloj od raka.

Izvor: Telegraf

Turske avio-kompanije nagradile pse koji su spašavali živote letom u 1. klasi

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

549 Shares
549 Shares
Share via
Copy link