Svet Vesti

Beba koja je 5 dana provela pod ruševinama u Turskoj konačno je sa majkom

beba s majkom
Foto: Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı - Anadolu Agency

Beba koja je posle razornog zemljotresa u Turskoj bila pod ruševinama 128 sati, što je više od pet punih dana, ponovo je sa svojom majkom.

Tri i po meseca stara Vetin Begdaš, koju su zdravstveni radnici nazvali „Gizem“, što na turskom znači „misterija“, spasena je u provinciji Hataj 128 sati nakon što su dva snažna zemljotresa pogodila jug zemlje 6. februara.

Devojčica je zatim prebačena u bolnicu u glavnom gradu Ankari.

Ministarka porodice i socijalnih usluga Derja Janik predala je bebu majci Jasemin Begdas u provinciji Adana, gde se i dalje nalazi na lečenju. Beba je od majke bila odvojena 54 dana.

Ministarka je navela da je na osnovu DNK testa sprovedenog u okviru potrage za porodicama dece bez pratnje, utvrđeno da je njena majka Jasemin Begdaš, te da su onda počeli da rade na spajanju bebe sa porodicom.

– Majka se još uvek leči. Nema problema u njenom opštem zdravlju. Nakon oporavka, Gizem će biti pod starateljstvom svoje majke – dodaje se.

Kako pišu mediji, ispostavilo se da je žena koja je prethodno proglašena mrtvom, hospitalizovana u drugoj bolnici. Otac i dvojica braće poginuli su u stravičnom potresu.

Izvor: Anadolija

Mačka spašena ispod ruševine 49 dana nakon zemljotresa – jer čuda se ipak događaju

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link