Magazin Novi Sad

Jedan od 5 fruškogorskih bizona bez sumnje će se zvati Đuka

bizon-np-fruska_1_850x
FOTO: NP FRUŠKA GORA /Facebook/PrtSc

Izbor imena pet bizona koji će nastaniti Frušku goru i dalje je u toku. Jedno ime se izdvojilo iznad svih. U pitanju je – Đuka.

Imena koja su ušla u izbor predložila su deca iz Srbije, Poljske i Španije, pa se tako bira jedno ime za bizona i još četiri za bizonke.

Nacionalni park Fruška gora pozvao je 20. aprila na Fejsbuku građane da u komentarima odaberu ime za ove jedinke. NP Fruška gora objasnio je da će o imenu odlučiti pet komentara sa najviše lajkova. Objava već sada ima više od 1.000 komentara, a glasa se do 28. aprila.

U svakom od komentara sa najviše lajkova, trenutno, jedino muško ime koje se pominje je Đuka.

Đuka bizon je opcija i jedne korisnice, čiji je komentar prikupio više od 500 lajkova, a za bizonke je odabrala Čarna, Krasna, Fruška, Reina. Po nekoliko stotina kombinacija imaju i Đuka, Čarna, Divna, Krasna, Ljupka, potom, opet, Đuka, Cveta, Mila, Reina, Lenka…

Dan nakon što je na Fejsbuku pozvao ljude da glasaju u komentarima, NP Fruška gora je izmenio objavio i dodao link ka anketi Blica, u kojoj takođe može da se glasa za ime.

📝🇷🇸 POČINJE GLASANJE ZA IZBOR IMENA-NADIMKA ZA 5 JEDINKI EVROPSKOG BIZONA U NP FRUŠKA GORA :

U komentaru ispod…

Posted by NP Fruška gora on Tuesday, April 19, 2022

Tek tu je potpuno jasno da bizon može biti samo jedan – Đuka. Dok predlozi imena za bizona imaju po nekoliko desetina ili nekoliko stotina glasova, predlog da bizon bude Đuka ima više od 5.200 glasova.

bizon-djuka_1_850x
Glasanje na Blic portalu/PrtSc

Izvor: 021.rs

Kako je povratak bizona na Frušku goru prerastao u skupocenu PR katastrofu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

224 Shares
224 Shares
Share via
Copy link