Magazin Novi Sad

Čuvar šume u NP “Fruška gora” udavio povređenog srndaća? Ispituje se odgovornost zaposlenog

fruska-gora
Foto: Printscreen

Javno preduzeće “Nacionalni park Fruška gora” istražuje odgovornost zaposlenog u čuvarskoj službi za uginuće srndaća na zaštićenom području.

Kako je objavilo Udruženje “Odbranimo šume Fruške gore”, dve planinarke zatekle su se na Fruškoj gori u ponedeljak ujutru kada je automobil naleteo na srndaća pored Paragovskog puta.

Prema njihovim navodima, srndać je bio povređen, ali živ.

Potom je, kako su njih dve rekle Udruženju “OŠFG”, čuvar Nacionalnog parka u njihovom prisustvu udavio povređenog srndaća.

“Iako je dotični možda imao nameru da mu, u najboljem slučaju, kolokvijalno rečeno, ‘skrati muke’, mislimo da metodom davljenja to nikako nije mogao da postigne i da nije imao pravo da to radi, jer je životinja imala šansu da se odvede u veterinarsku ambulantu”, oglasio se i Građanski pokret Bravo o ovom pitanju.

Iz javnog preduzeća “NP Fruška gora” za portal 021.rs kažu da su preduzeli “sve pravne radnje i mere za utvrđivanje odgovornosti zaposlenog u Čuvarskoj službi – čuvara šume, a povodom uginuća povređenog srndaća”.

“U tom smislu izdat je nalog rukovodiocu Čuvarske službe da prikupi sve informacije, činjenice i navode, te da podnese izveštaj, radi pokretanja postupka pred nadležnim organima i disciplinske odgovornosti u preduzeću”, navodi se u odgovoru JPNP “Fruška gora”.

U odgovoru koji potpisuje v. d. direktora preduzeća Živko Cvetković, zaključuje se da će preduzeti sve aktivnosti u skladu sa zakonom, ukoliko je njihov zaposleni odgovoran za uginuće životinje.

Neverovatne scene iz okoline Novog Sada, srndaći skaču poplavljenim poljima Futoga (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link