Koronavirus Srbija

Saloni lepote kreću sa radom, ovako će izgledati odlazak kod frizera i kozmetičara

Počelo je postepeno ublažavanje mera proglašenih usled epidemije virusa korona, a ako sve bude proticalo kako očekujemo i ne bude pogoršanja, 27. aprila svoja vrata će otvoriti i saloni lepote i frizerski saloni.

Snalažljivosti i disciplini kineskih frizera u doba koronavirusa, smejali su se gotovo svi. A sada, posebne, ali manje maštovite mere opreza, počeće da primenjuju i njihove kolege u Srbiji.

Kada konačno odete da sredite frizuru a na vratima salona ne prepoznate svog frizera u zaštitnoj opremi, ne brinite, to je samo prvobitni šok.

Jer put do frizure popločan je određenim pravilima, piše RTS.

– Neće moći više klijenata da bude u isto vreme, ako dođu ranije moraće da sačekaju ispred salona. Druga stvar, dezinfekcija kompletnog našeg osoblja, kompletno ljudi koji dolaze – obuća, moraćemo da im merimo temperaturu kao što ćemo meriti i našim zaposlenima. Postavićemo im par pitanja o njihovom zdravlju, prosto to je bezbednosna procedura – kaže vlasnik frizerskog salona Bojan Savić.

Ta procedura podrazumeva i obavezno nošenje maski i rukavica pa će zbog toga ali i lista čekanja koje se prave, poseta frizeru izgledati kao odlazak kod lekara.

Kozmetičarke sa vizirima

Ništa manje ne očekujte ako se zaputite u kozmetički salon jer vas i tamo očekuju nova pravila.

Vlasnica jednog kozmetičkog salona Biljana Ćulibrk navodi da će biti obavezno da se stave nazuvice na stopala i maske nakon što klijent opere ruke.

– Mi smo već zaštićeni vizirima i maskama i maske će morati da menjaju na sat vremena. Obezbeđivaćemo i maske i vizire, takođe, i postoje pregrade koje će sada imati, one su skroz providne tako da komunikacija nije prekinuta – ističe Violeta Ćulibrk.

Dodaje da su dolasci u društvu potpuno zabranjeni.

Jedva čekate trening u teretani? Očekuju vas stroga pravila ponašanja

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

172 Shares
172 Shares
Share via
Copy link