Koronavirus Srbija

Jedva čekate trening u teretani? Očekuju vas stroga pravila ponašanja

Tokom naredne nedelje očekuje se otvaranje teretana i frizerskih salona. Pravila koja se odnose na zaštitu i ponašanje u zatvorenim salonima dosta su stroga, a najstroža su ipak u teretanama i fitnes centrima.

Prema mišljenju stručnjaka preporuka je da u zatvorenom prostoru socijalna distanca bude oko četiri kvadrata, dok u teretanama i do deset.

Kako sada stvari stoje, preporuka epidemiologa i infektologa za teretane je obavezno poštovanje nošenja maski i rukavica. Posle završetka treninga i posle svakog korisnika, mora se dezinfikovati sprava. U teretani će svako morati da ima svoj ubrus.

Međutim, ono što će po svemu sudeći razlikovati mere u teretani u odnosu na druge zatvorene prostore je odstojanje među ljudima.

Prema proceni lekara odstojanje u teretanama trebalo bi da bude veće u odnosu na druge zatvorene prostore i da iznosi oko deset kvadrata. Ovakva preporuka i veća distanca je jer se u teretani zbog vežbi i napora drugačije i intezivnije diše, znoji…

Ovo su predlozi Kriznog štaba koji treba da prođu i Vladu, a koja trenutno zaseda. Na sednici bi sve ove preporuke trebalo da budu usvojene, a nije isključeno da bude i određenih korekcija.

Izvor: Moj Novi Sad

Luksuzni Novi Sad: najbolji wellness i spa centri

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
85 Shares
Share via
Copy link