Magazin

Preminule su joj sestra i majka, preležala je težak oblik korone, a frilenseri skupljaju novac jer je za državu kriminalac

Katarina Stanojević, frilenserka koja je dobila rešenje da retroaktivno plati porez i to u iznosu koji dostiže pola onoga što je prethodnih pet godina zarađivala, u kratkom vremenskom roku doživela je dve porodične tragedije – prvo joj je preminula sestra, a ubrzo nakon toga i majka. Udruženje radnika na internetu zbog toga za nju prikuplja novčanu pomoć.

Katarina je poslednjih pet godina preko Bibo platforme držala časove engleskog, pri čemu joj prihodi u 2015. godini nisu bili viši od 300 dolara na mesečnom nivou, a kasnije – 2017, 2018. godine, oko 100 dolara mesečno.

Uprkos tome što se, kako je ranije ispričala, obraćala Poreskoj upravi sa zahtevom da plati porez i bila odbijena, dva poreska inspektora su joj početkom godine ušla u kuću i uručila rešenje.

Sestra joj je tog dana preminula od srčanog udara.

“Ljudi koji su sastavljali kraj sa krajem su označeni kao kriminalci”, reči su kojim je Katarina izrazila revolt zbog takvog postupanja države i Poreske uprave.

Kako je danas objavilo Udruženje radnika na internetu, ova firlenserka je nedavno obolela od koronavirusa. Imala je teži oblik i do pre nekoliko dana je bila hospitalizovana.

“Na dan kada je puštena iz bolnice, preminula joj je majka, koja je bila težak srčani bolesnik”, naveli su iz Udruženja i dodali:

“Želimo da Katarina zna da nije sama i da smo tu za nju.”

Pozvali su sve koji žele novčano da pomognu Katarini i njenom ocu to učine uplatama na dinarski žiro račun njenog oca (Katarina ima samo devizni).

Podaci za uplatu:

Stanojević Slobodan

200-45654435-38

Šifra plaćanja za donacije: 288, bez unošenja modela

34230 Gruža

Izvor: Nova S

Frilenseru Vladimiru država traži 6 miliona: Platiti porez, terapiju za najtežu bolest ili prehraniti porodicu?

54 Shares
Share via
Copy link