Magazin Putovanja

Francuz biciklom putuje po Evropi pa stigao do Kikinde: “Zavoleo sam Srbiju za ovo kratko vreme” (VIDEO)

francuz kikinda
Foto: Printscreen

Student medicine poreklom iz Francuske, Siril Vilbo (22), na putu po Evropi zaustavio se u Kikindi. Taj mladić iz Grenobla biciklom je na proputovanje krenuo u oktobru 2022.

– Putujem biciklom i cilj mi je da obiđem čitavu Evropu. Želja mi je da vidim što više zemalja i gradova. Studiram medicinu i sada sam napravio pauzu koja mi je bila preko potrebna. Studije su teške i trebao mi je odmor. Nikada nisam sam putovao, a kako mi je to oduvek bila želja, sada je ispunjavam, priča on, prenosi Telegraf.rs.

U Srbiji je nedelju dana, posetio je Donji Milanovac, Belu Crkvu, Vršac, Kikinda mu je poslednja stanica pre odlaska u Mađarsku.

– Srbija je lepa zemlja i zavoleo sam je za ovo kratko vreme. Kikinda je lep grad, naročito mi se dopada gradski trg. Uspeo sam da vidim i jednu od najlepših ulica na svetu. Stvarno je prelepa, imate utisak da ste u šumi, a ne u gradu – Sirilova su zapažanja o Kikindi.

Siril napominje da se zalaže za zdravu životnu sredinu i ekologiju, stoga je na put krenuo biciklom, a ne nekim drugim prevoznim sredstvom. Bicikl je, kaže, ekonomično prevozno sredstvo, voziš ga dok imaš snage u nogama i telu. Do sada je prešao 6.000 kilometara, u proseku dnevno pređe oko 80 kilometara.

Iz Kikinde odlazi u Mađarsku, a u planu su i Austrija, Češka, Poljska i skandinavske zemlje.

Izvor: Telegraf.rs

Snežana je pre 11 godina biciklom krenula na put oko sveta, posetila 53 zemlje i nastavlja dalje

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
37 Shares
Share via
Copy link