Lifestyle

Fitnes revolucija – 30 minuta umesto 6 sati vežbanja

Koliko ste puta krenuli u teretanu od ponedeljka? Svakodnevne obaveze  često su razlog zbog kojeg mnogi ne stižu redovno da vežbaju, a kada pomislimo da će nam odlazak u teretanu oduzeti najmanje 2 sata, lako odustajemo već nakon nekoliko dana. Imajući sve ovo u vidu, Olimpijski komitet Nemačke predstavio je inovativan način vežbanja – Miha Bodytec. O čemu se ovde zapravo radi i kako izgleda trening na ovoj spravi, saznali smo u jedinom fitnes studiju u gradu gde možete trenirati na Miha Bodytec spravama.

miha-fitnes (1)-studio
Foto: Jovana Rakić

Pre dolaska u fitnes studio, znala sam samo da se radi o spravi koja koristi struju, da su rezultati odlični i da je ovo zaista revolucionarni program vežbanja. Prva stvar koja mi je bila neobična jeste to što sam na trening došla bez opreme. Nema velike torbe, sve što vam je potrebno, dobićete ovde. Našu ekipu dočekali su personalni treneri, Ivana Skrlatović i Davorin Imsirović koji su vodili moj trening i objasnili mi kako deluje Miha Bodytec.

Uređaj radi na principu terapijskih struja, deluje na potkožno tkivo i mišiće. Vežbanjem se ostvaruje 85 kontrakcija mišića u sekundi, ne opterećuje zglobove i aktivira sve grupe mišića. Prvo oblačim odelo, a zatim prsluk koji je prethodno naprskan vodom radi bolje provodljivosti. Elektrode su mi zakačene za noge, ruke, zadnjicu, donja leđa, stomak i međurebarne mišiće.

miha-fitnes (5)-elektrode
Foto: Jovana Rakić

Pročitajte koje svakodnevne greške oduzimaju energiju

Kada je sve ovo bilo prikačeno na mene, trener mi podešava jačinu struje. Oseća se blago peckanje i golicanje, a intezitet sami određujete. Trening počinje, i krećem sa kardio delom. Struja mi pruža otpor, i već nakon nekoliko minuta, osećam umor. Zatim prelazim na vežbe za ruke, noge i trbušnjake. Osećaj je veoma neobičan, jer i bez tegova u rukama, jedva ih pomerate i podižete. Ivana mi objašnjava kakve rezultate mogu očekivati oni koji treniraju na ovaj način.

– Za optimalne rezultate potrebno je trenirati 2 puta nedeljno, uz naravno korigovanje ishrane kao i kod svakog drugog treninga. Ovo je odlično za sve one koji nemaju vremena, pa nam često svraćaju ljudi koji dolaze bukvalno sa pauze za ručak – kaže ona.

miha-fitnes (18)-trening
Foto: Jovana Rakić

Novosađanke su prve koje su prepoznale ovaj način vežbanja kao veoma delotvoran, ali u poslednje vreme ovde dolazi i sve više profesionalnih sportista i rekreativaca. Trening traje 30 minuta, a na kraju vas čeka prijatna relax masaža, ili za devojke anticelulit. Ovih 30 minuta zamenjuje 6h vežbanja u teretani, a mišići takoreći sami rade posao, i aktivni su 100%.

miha-fitnes (35)-trbusnjaci
Foto: Jovana Rakić

Saznajte više o personalnim treninzima

Posle treninga, ovde se možete istuširati i spremni ste za nastavak obavljanja svojih obaveza. U Miha fitnes studiju u ulici Kralja Aleksandra 10 možete doći na probni trening, i videti kako ovo izgleda u praksi. Treninzi se zakazuju, a sa vama uvek vežba profesionalni trener. Sezona „Smršaću do Nove godine“ je zvanično otvorena, a ovo je idealan način da se pokrenete i postignete rezultate za kratko vreme.

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Najbolja kombinacija je teretana a kuci sobni bickl po mogucnoscu i traka za trcanje tad se postize top forma.

  • Sve to zvuči vrlo primaljivo i interesantno, ali niko ne govori da bi pre ovakvih vežbi, obavezno morali da odete na kardiološki pregled, uradite UZ srca, test opterećenja i holter. Moja sestra je preminula dva meseca nakon vežbi sa elektrostimulacijom, iako je tražila odobrenje interniste. Sa obostranim prolapsima i početnom srčanom insuficijencijom, doktorka iz jedne erdinacije joj je odobrila da radi ovakav tip vežbi i srčani mišić joj je popustio. Nekoliko dana pre nego što je iznenada preminula, pozlilo joj je na treningu. Dva dana pre nego što je preminula, imala je poslednji trening. Zato obavezno uradite sve kardiološke preglede, da biste bili sigurni da vam vežbe sa strujom (EMS) neće pogoršati zdravstveno stanje.

OGLAS

209 Shares
209 Shares
Share via
Copy link