Lifestyle

Profesionalan, stručan i besplatan onlajn vodič za mršavljenje

Zdravlje na meniju, naziv je projekta koji pokreće grupa  istraživača sa Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a namenjen je svima onima koji žele da smršaju i nauče nove naučno utemeljene činjenice o ishrani i zdravlju.

Oni ne nude magične programe, nećete smršati 10kg za nedelju dana, niti ćete mršaviti i jesti sve namirnice. Regulisanje težine na zdrav i dugoročan način postao je izazovan zadatak, a održavanje linije i zdrave telesne težine, sve je veća briga za mnoge. Svakodnevne obaveze i brz način života često su nam izgovor za jedenje brze hrane, a zapravo time samo pogoršavamo svoje fizičko zdravlje, kondiciju, pa i raspoloženje, a kilogrami se samo gomilaju.

PROČITAJTE JOŠ: Zdravi i ukusni frapei

hrana-mrsavljenje-kilogrami

Zdravlje na meniju podrazumeva naučno utemeljen pristup mršavljenju, a kreatori programa ističu važnost upornosti i posvećenosti koji su ključni faktori za postizanje dobrih rezultata. Ozbiljna naučna istraživanja pokazuju da  sprave koje vežbaju umesto vas i pilule koje same tope masno tkivo retko vode trajnim rešenjima, a njihova opasnost po zdravlje dovodi se u pitanje.

zdrava-hrana-povrce

Ko može da učestvuje, kako i zašto? Program je onlajn, interaktivan, mogu da učestvuju svi koji žele da smršaju, održe svoju telesnu težinu i steknu zdrave navike koji uključuju i redovnu fizičku aktivnost. Dostupne su vam brojne informacije, saveti, primeri i preporuke, kao i posebno osmišljene vežbe, koje će vam pomoći da na zanimljiv način promenite loše navike. Informacije o ličnom napretku i kvalitetu tempa kojim napredujete, dobijaćete dokle god učestvujete u programu, a ako poželite da prestanete, to možete učiniti u bilo kom trenutku.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne uspeha hrono ishrane

trcanje-zdravlje-mrsavljenje

Učestvovanjem u programu doprinosite i razvoju naučnog istraživanja o uticaju psiholoških faktora koji utiču na promene u telesnoj težini. Tim stručnjaka na raspolaganju vam je svaki dan, a ovo može biti pravi način zdravog mršavljenja za kojim se tragali. U svakom slučaju, ne košta vas ništa da pokušate.

PROČITAJTE JOŠ: Crossfit, trening koji je uzeo najbolje iz svih sportova

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

426 Shares
426 Shares
Share via
Copy link