Magazin Svet

Finska premijerka snimljena u provodu, građani besni, traže ostavku (FOTO)

sana-marin
Foto: Twitter

Finska premijerka Sana Marin ovog je vikenda do ranih jutarnjih sati uživala s prijateljima u jednom noćnom klubu u Helsinkiju. U izlasku je ostala do četiri sata ujutro i pila je pivo, piše Daily Mail.

Internetom su se proširile fotografije iz njenog izlaska na kojim se vidi da opušteno uživa u društvu.

Tog dana premijerka je bila na večeri u restoranu, a potom je sa suprugom Markusom Räikkönenom i prijateljima nastavila partijati, prenosi Index.

– Sredela je s prijateljima i činilo se kako se svi dobro zabavljaju. No, bilo je očito da su Sanu ipak malo uznemirili ljudi koji su buljili u nju. Na kraju večeri društvo je okružilo premijerku, valjda kako bi se osećala ležernije u klubu – rekao je jedan čovek koji je bio u klubu.

„Finski ministar spoljnih poslova pozitivan je na covid. Ostatak vlade informisan je i savetovan da izbegava kontakte, ali Sana Marin je bila u noćnom klubu celu noć iako je znala za situaciju. Elite misle da se na njih ograničenja ne odnose“, „Kada bi se moj poznanik ili prijatelj ponašao kao premijerka i otišao u bar svestan koronavirusa, smatrao bih ovu aktivnost krajnje sebičnom, neodgovornom, ravnodušnom i nečuvenom“, „Finska premijerka nije zabrinuta za omikron“, „Daj ostavku, odmah“, samo su neki od komentara po Tviteru.

Inače, u Finskoj je dosad detektovan jedan slučaj zaraze omikronom, novom varijantom koronavirusa, a u subotu su imali 1277 novih slučajeva zaraze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Najavili su da će se protiv covida-19 morati cepiti svi u zdravstvenom i socijalnom sistemu, a vlada insistira na pojačanom testiranju i preporučuje rad na daljinu.

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

36 Shares
Share via
Copy link