Magazin

U ukusima “Ferdinand” knedli uživa se i u inostranstvu, nakon Hrvatske otvorene 2 prodavnice u Austriji (FOTO)

ferdinand knedle inostrano tržište austrija
Foto: Luftika

Gotovo da nema osobe koja ne voli gomboce, fenomenalni desert koje nas već prvim zalogajem momentalno vraća u detinjstvo i podseća na mirise i ukuse bakine kuhinje.

Zato i ne čudi da svi ljubitelji slatkih i slanih delicija obožavaju “Ferdinand knedle”.

Prva prodavnica sa više od 20 različitih ukusa u ponudi, otvorena je u Beogradu, sada već davne 2016. godine.

Zatim je usledilo širenje brenda u Novi Sad i Zemun, pa i u naš komšiluk – Zagreb i Rijeku.

Osim toga, ekipa iz “Ferdinand knedli” gostuje na raznim gastro festivalima i sajmovima, a sada su na svom Instagramu objavili da se šire i na austrijsko tržište, prenosi Index.

Naime, u novembru su otvorili svoju filijalu “Ferdinand Knödel” u Lincu, a juče su objavili i da su otvorili još jednu ekspozituru u Beču.

Dva lokala – u Lincu i Beču

“Jedan od gradova sa najvećom ponudom svetskih kuhinja dobio je još jedno novo mesto”, napisali su u snimku na Instagramu i dodali da se bečki lokal “Ferdinand Knödel” nalazi u ulici Alser broj 30.

Svoje prepoznatljive slatke i slane knedle donose u Beč, a dodaju da enterijer ovog lokala ima za cilj da gostima probudi uspomene na detinjstvo.

Kakve knedle nude?

“Ferdinand knedle” su svoju priču započele sa klasičnim knedlama sa šljivama i kajsijama, a zatim su postepeno razvijali ukuse, kojih danas ima više od 20.

Posebni su po tome što svoje knedle pripremaju na tradicionalan način, od svežih sirovina i kuvaju ih pred mušterijama.

Pored tri slane vrste knedli (pršuta – rukola, spanać – mocarela i 4 vrste sira), u ponudi imaju i gomilu slatkih – od carske knedle, čoko višnje i crne maline do pistaća, oraha i kokosa.

Izvor: Index

Rasprava koja je zapalila internet: Kako se kaže, knedle ili gomboce?

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link