Venčanja

Evo šta sve treba gledati pri izboru sale za venčanje

Svaka ljubavna priča zaslužuje najlepše mesto na kome će biti krunisana bračnom zajednicom. Međutim, svi mladenci znaju koliko je teško pronaći stilsku salu za venčanje koja bi ispunjavala sve kriterijume koji bi je učinili idealnim izborom.

Ukoliko i vas čeka priprema svadbe, a niste sigurni na koje stvari treba obratiti posebnu pažnju kako bi imali nezaboravno slavlje, tu smo da vam pomognemo i ukažemo na nekoliko stvari koje čine salu za venčanje idealnom za vašu proslavu.

1. Broj mesta je od presudne važnosti za odabir

Prijatelji su brojni, a familija još brojnija, pa iznajmljivanje sala za svadbe obično uslovljava obimnost spiska sa zvanicama, kao i kakav ćemo raspored sedenja napraviti tako da svi budu srećni i zadovoljni.

Osim broja mesta za goste, na izgled sale za venčanje i celokupne dekoracije umnogome utiče i raspored stolova, odnosno njihova veličina i oblik; mnogi mladenci smatraju da su veći, okrugli stolovi lakši za smeštaj, nesmetan prolazak ali i da bolje izgledaju u krajnjem aranžmanu.

2. Kvalitetno ozvučenje i prijatno osvetljenje

Dobra sala za venčanja mora imati besprekorno osvetljenje – bilo da nameravate da inkorporirate svoj ili njihov light show, ili samo želite da vas od boje svetla ne boli glava. Takođe, dobro osvetljenje igra veliku ulogu u pravljenju kvalitetnih fotografija na kojima treba lepo da se vide sve boje, šminka (bez veštačkoh sjaja) i svi specijalni efekti.

Problem sa ozvučenjem može da prouzrokuje pauze u nastupu muzičara, što će sigurno spustiti atmoferu na svadbi, a sa druge strane, preglasna muzika i loše raspoređeni zvučnici učiniće boravak u toj prostoriji nepodnošljivim.

3. Veći izbor kvalitetnih menija

Moderne sale za venčanja u svoju ponudu ubrajaju i nekoliko, različiti menija sa cenama prilagođenim broju jela, vrsti i kvalitetu hrane koja se iznosi. Naravno, to ne znači da je hrana sa jeftinijeg menija loša – samo će na njemu verovatno izostati neka jela i dodaci koje biste dobili uokviru skuplje ponude.

Obroke uokviru jednog menija obično možete kombinovati i izbacivati, pa tako napraviti meni koji će oduševiti sve goste Jedino što treba znati jeste da nije dozvoljeno mešati obroke iz nekoliko menija (sa različitim cenama).

Mlada u beloj venčanici

4. Poželjno je postojanje terase ili bašte

Bašta ili makar terasa igraju veliku ulogu ukoliko je potrebno svadbeni prostor proiširiti i obogatiti ga još nekim brojem stolova. Takođe, tokom leta otvoren prostor pod vedrim nebom pomaže u provetravanju prostorija, odmoru i pravljenu divnih fotografija. 

Naravno, glavni izvor održavanja optimalne temperature i svežine su uvek klima uređaji i ventilacija – tako da ako vaša sala ne poseduje terasu ili baštu – ne znači da ćete na svadbu morati da nosite lepezu.

5. Parking za goste treba da bude deo standarda

Kada gosti stignu – moraju se negde parkirati, zar ne? Parking je velika prednost sala za venčanje, naročito ako osim privatna prking mesta imaju i redara za održavanje reda na istom.

Postojanje parkinga uštedeće vreme oko traženja parkinga (što je u Beogradu ponekad veoma teško pronaći), kašnjenja na ručak ili ceremoniju venčanja – a ukoliko je porodica brojnija ceo proces organizacije može trajati i duplo duže.

6. Apartman za mladence kao deo redovne ponude

Apartman za mladence je još jedna prednost koja svrstava jednu salu za venčanja na listu dobrih i poželjnih. Mladenački apartman uokviru hotela ili restorana pomaže mladim supružnicima da se odmore i opuste za “veliki ulazak” pred celu porodicu, familiju i prijatelje.

Ova soba obično služi sa odlaganje poklona i presvlačenje, ali ponekad se mladenci odluče da provedu svoju prvu bračnu noć u apartmanu. Na ovaj način izbegavaju gužvu koja ih obično čeka kod kuće.

Recite glasno DA zabavi sa stilom, zanosnim ukusima, neprocenljivim uspomenama! Odaberite salu za venčanje po vašem ukusu i postavite osnov dobre svadbe koju ćete zauvek pamtiti kao jedan od najbitnijih trenutaka u zajedničkom životu.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link