Venčanja

5 stvari koje svaka mlada mora znati o organizaciji venčanja

Venčanje je jedno od velikih događaja u životu, koji bi trebalo da čitav smer i nastavak vašeg života odvedu u pravcu uspeha. Zbog toga, organizovanje venčanja nije nimalo laka stvar, jer svi žele da venčanje prođe savršeno i posebno. Pročitajte top 5 stvari koje treba da znate pre same organizacije venčanja.

Kada je u pitanju organizacija venčanja Beograd je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji, jer nudi veliki broj mesta za venčanje sa kvalitetnom uslugom i modernim enterijerom po pristupačnoj ceni.

S obzirom na to da se devojke uvek više aktiviraju oko venčanja i njima svaka sitnica mnogo više znači, one su te koje prlaze kroz veliki stres. Evo kako eliminisati taj stres!

#1 Neka svi imaju nacrtane koordinate do mesta venčanja. I vi!

Mesto za venčanje koje budete izabrali će biti mesto koje 90% vaših gostiju verovatno nikada do sada nije posetilo. Zbog toga je veoma važno da im pošaljete GPS koordinate, ili ucrtate na mapi tačne direkcije do mesta održavanja venčanja, kako ne bi došlo do zabune sa ulicama sličnih imena, ili nekim drugim venčanjem.

Takođe, potrebno je da vi kao mladenci imate koordinate, jer može da se desi da se izgubite u toku puta. Zamislite da na svoje venčanje stignete poslednji, kada su već svi otišli, jer su vas predugo čekali.

Ovo je mnogo važnije od sitnica poput dekoracije za cveće, koje su boje cvetići na reveru, i slično, jer su to stvari koje primećuje veoma mali broj ljudi.

#2 Ne zaboravite da izvadite dokumentaciju za venčanje

Mnogo puta se desilo da mladenci nisu znali da treba da ponesu lična dokumenta, kako bi dobili dozvolu za venčanje. Dokumentacija za venčanje je: Izvod iz matične knjige rođenjih, Uverenje o državljanstvu budućih supružnika i lična dokumenta (lična karta).

S obzirom na to da morate dostaviti originalna dokumenta, nemojte ovaj posao ostavljati za kraj, jer problemi sa administracijom mogu da potraju, nevezano od toga da li ste vi dostavili svu neophodnu dokumentaciju.

Top 5 najlepših dekoracija za venčanja u Novom Sadu

#3 Ne dozvolite da vas muči svaka sitnica

Veliki broj sitnica može da napravi haos u vašoj organizaciji, jer vi želite da ih sve rešite, što može da izazove veliku količinu stresa i nezadovoljstva. Najveći problem je što se svaka mlada veoma lako i brzo „zalepi” za sitnicu koja nije uopšte važna i neće vam ostati u sećanju kada venčanje prođe.

Mladenci za stolom

Ono što je najvažnije je da se udajete za osobu koju volite, i to je ono što treba da vam bude vodilja. Budite sigurni da u organizaciji venčanja uvek nešto može da se doradi, dodatno sredi, uredi, dekoriše i slično. Ne dozvolite da vam ovo postane opsesija, već pustite male stvari da idu svojim tokom i ne pridavajte im veliku pažnju.

#4 Ne dozvolite da vam drugi planirjau venčanje

Kada je u pitanju venčanje, čitava porodica i uža i šira se uključuje u planiranje sa svojim idejama i svojom listom gostiju. Ono što je najvažnije je šta vas dvoje želite i to morate da stavite do znanja svim članovima porodice.

Ukoliko ne želite da se venčate u crkvi, ne dozvolite da vas na to nateraju roditelji kojima je bitno da se njihovo dete venča u crkvi. Ukoliko želite malu svadbu, ne dozvolite da uža i šira porodica pravi svoju listu gostiju i da zove nekoga „zato što je red”.

Napravite male kompromise gde mislite da ima prostora za kompromis. Ako nešto zahteva malo snage i napora, a vašim roditeljima predstavlja mnogo, potpuno je u redu da im neku od želja ispunite, koja se ne kosi sa vašom zamisli venčanja.

#5 Zaposlite profesionalnog planera za venčanje ako imate novca

Planer venčanja će vas spasiti mnogih muka, pa ukoliko imate novca, nemojte na sebe preuzimati ovaj teret, jer ćete imati veliki broj obaveza na samom venčanju. Kada napravite okviran budžet za venčanje, listu gostiju i slično, procenite da li imate novca da angažujete profesionalnog planera, ili makar da ga zaposlite za deo usluga koje su vam potrebne.

Planiranje venčanja za mlade može da bude posebno stresno i preplavljeno emocijama, pa je uvek dobro imati nekoga ko nije umešan u emotivne odnose i zna dobro da radi svoj posao.

Savet koji će vam mnogo pomoći u organizaciji venčanja je da ne delite sa drugima kakvo venčanje planirate i pojedinosti vezannje za samu ceremoniju i salu, jer ćete na taj način sprečiti komentarisanje i mešanje drugih ljudi u vaš dan.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Mateja Panović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

31 Shares
Share via
Copy link