Lifestyle

Evo kako da imate savršene obrve

Mnoge žene toliko su počupale obrve da umesto njih imaju tek jednu linijicu, a tu su i ove druge koje ih tetoviraju ili crtaju, i to tako da se iz aviona vidi da nisu prirodne.

Šeron Li Hamilton, kozmetičarka koja sređuje obrve poznatim ličnostima, otkrila je nekoliko grešaka koje većina žena pravi.

„Preterano čupanje obrva kod kuće je najveća greška koju možete da napravite. Žene u tome često preteraju i na kraju imaju jednu tanku, krivudavu liniju“, kaže ona.

Ona savetuje da prepustite profesionalcima da vam oblikuju obve, a da nakon toga, ako želite, same održavate taj oblik čupkajući samo ono što izraste.

Šeron objašnjava da se oblik obrva određuje u odnosu na ostale crte lice – jagodice, bradu…

„Sve to ima ulogu u određivanju debljine obrva, kao i dužine i luka“, kaže kozmetičarka.

Kao i većina stručnjaka, Šeron veruje da nikada ne treba da idete protiv prirodnog oblika obrva, boje ili dužine.

„Ten, boja kože, boja očiju i tehnike šminkanja takođe su faktor koji ima ulogu u oblikovanju obrva“, kaže ona.

Šeron kaže da devojkama koje vole dosta da se šminkaju preporučuje ne naglašavaju obrve previše.

„Nikada nikome ne bih preporučila da istetovira obrve. U redu je ako je reč o nekoj privremenoj tetovaži nakon koje ćete moći da malo promenite izgled obrva ako to želite“.

Kada je reč o proizvodima za isticanje obrva, Šeron ne savetuje da koristite praškaste proizvode.

„Puder u prahu za obrve se ne zadržava na obrvama, a olovka ostavlja tragove zbog čega ne izgleda prirodno“, kaže kozmetičarka.

Jedan od trikova koje koristi za isticanje prirodnih obrva je mešavina vazelina sa malo gela za kosu: „Tako će vam obrve stajati na mestu, a nećete ih isušiti“.

„Kada je reč o češljanju obrva, preporučujem korišćenje mekane dečje četkice za zube, pre nego četkice za obrve ili one od maskare jer sve to grebe kožu“.

I još nešto – ona kaže da nikako ne bi trebalo da prihvatite trend Instagram obrva koje su postale toliko popularne.

„Nemojte previše da iscrtavate obrve. Instagram obrve su postale veoma popularne i one izgledaju dobro na Instagramu i na blogerkama. Ali tako tamne, iscrtane obrve mogu da izgledaju dobro kada ste ‘dramatično’ našminkani, pa obrve nekako održavaju balans. Ali, kada je reč o dnevnoj varijanti, prirodne obrve izgledaju mnogo bolje. I imajte na umu da vam zbog previše iscrtanih obrva oči deluju manje“.

Koliko detalji mogu da promene izgled lica?

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link