Lifestyle

Kako da postignete savršene obrve

Obrve su veoma važan deo lica i u poslednje vreme mnogo se govori o njima – iscrtvanje, popunjavanje, docrtavanje, bojenje… Međutim, neke stvari bolje je ostaviti profesionalcima, ali postoje načini da kod kuće postignete željeni izgled.

Obratite pažnju na naše savete i izbegavajte preteranu upotrebu gelova, olovki i senki za obrve, jer i ovde važi pravilo manje je više.

Češljanje obrva

 

sefora_set_za_obrve
sephora.com

Bilo da želite onaj neuredne, divlje Cara Delevigne obrve ili potpuno definisane, češalj za obrve vam je najbolji prijatelje. Pre stavljanja bilo kog preparata sa dobrim češljem uradili ste pola posla. Savt plus – češljajte obrve od korena u pravcu rasta dlake za taj nesređeni izgled.

Odgovarajući oblik

Najćešće je oblik obrva koji odgovara vašem licu upravo onaj kakav i jeste. Ne čupkajte obrve šest nedelja i vaš idealni oblik će se pojaviti, a i on će biti najviše u skladu sa vašim crtama lica. To je mnogo bolja i prirodnija metoda od pokušavanja da dobijete tačno određeni oblik po uzoru na tuđe.

Popunjavanje obrva

Kada je reč o popunjavanju, možete koristit olovke, senke ili gelove za obrve. Savet je da koristite nijansu koja je nešto svetlija od prirodne nijanse vaših obrva, kako biste postigli prirodni izgled. Ne preterujte sa proizvod, a svaki višak uklonite tapkanjem maramice.

Poslednji korak

sminkanje_profesionalno
pixabay.com

Mnogi svetski make-up efekti preporučuju za zavšrnicu korišćenje providnog gela za obrve koji će se pobrinuti da vaše obrve celog dana (ili noći) izgledaju onako kako treba. Osim toga, četkice su takođe dobre te dostižu i do najsitnijih dlačica, a uz to dodaju volumen obrvama pa one deluju gužće.

Pročitajte više o stilizovanju obrva

 

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link