exit-milutinovic
Milutinović
Vesti Novi Sad

Šta Novi Sad nudi osim kulture i Exita?

Exit, Petrovaradinska tvrđava, spomenici kulture, gastronomija i mnogobrojne manifestacije čine više nego bogatu turističku ponudu našeg grada. Zapitali smo se šta bi to još, pored navedenog, moglo biti zanimljivo turistima, ali i lokalcima.  Pred vama je lista neobične zabave, sporta i rekreacije, na koju Novi Sad može biti ponosan.

Paintball, Free climbing, Paragliding

Peintbol je odličan način da sa društvom provedete neobičan i zabavan dan. Vrlo je popularan u svetu i kod nas, a omiljen je mnogima, bez obzira na pol i godine. U Novom Sadu postoji nekoliko peintbol  klubova (Adrenalin zona, Metak i drugi) koji uspešno organizuju ovakav vid zabave. Dovoljno je da okupite društvo i pozovete ih.

paintball-novi-sad

Klub ekstremnih sportova SubZero iz Novog Sada, u svojoj ponudi pored peintbola ima i friklajmbing, paraglajding, skejtbording, klizanje i mnoge druge ektremne sportove. Njihov cilj je razvijanje scene ekstremnih sportova u Srbiji. Drže časove, organizuju događaje i druže se.

Adrenalinski park

Prvi i još uvek jedini adrenalinski park “Zemlja čuda” na Telepu postaje sve popularniji. Prepreke, visoke pozicije, adrenalin i zabava su primamljivi svima  – deci, mladima, porodicama. U poslednje vreme sve više kompanija se odlučuje da sastanke i timbildinge održi baš tamo. Ako volite adrenalin, onda bi ovaj park bio idealno mesto za proslavu vašeg sledećeg rođendana.

Rafting Dunavom

dunavski-rafting-camac

U paru, ili u većem društvu doživite Dunav na drugačiji način. Ovo je odličan način da se provede neobičan vikend, bez velikih troškova ili dalekih putovanja. Svakog prvog vikenda u mesecu “Dunavski rafting” organizuje spust koji traje dva dana, s noćenjem u Slankamenu. Nije vam potrebna velika kondicija, niti golemo iskustvo za ovakav izlet, jer se plovi nizvodno i u pratnji stručnih domaćina.

Roomescape

Ova potpuno uzbudljiva timska igra osvaja sve veći broj Novosađana, a zanimljiva je i turistima. Roomescape Novi Sad se nalazi u centru grada. Potrebno je da okupite društvo od 3 do 5 osoba i upustite u rešavanje mistirije, odnosno oslobodite se iz prostorije u kojoj ste zapravo zaključani. Stavite svoje veštine na probu i očekujte dobru zabavu, jer se sigurno nećete razočarati.

roomescape-novi-sad

Ronjenje

Iako smo daleko od mora, to nije razlog da ne naučimo roniti. Ronilački klub Danubius organizuje časove ronjenja na bazenima u Novom Sadu. Nakon što su poptuno sigurni da su učenici ovladali novom veštinom, zaposleni u klubu organizuju putovanja na jezera i mora, gde zajedno uživaju u podvodnom svetu. Obuka se održava tokom cele godina, a putovanja su organizovana samo u letnjem periodu.

Jahanje

Jahanje-konji-novi-sad

Ako umete da jašete konja, uz demonstraciju veština, možete rekreativno jahati konje Konjičkog kluba Novi Sad, na Novosadskom sajmu. Oni koji nisu nikada jahali, morali bi da prođu njihovu školu jahanja. Učlanjenjem u klub možete se baviti i dresurom, preponskim sportom ili terapijskim jahanjem.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow