Magazin

Zvezda 90-tih anđeoskog lica zbog droge i alkohola uništio zdravlje, porodicu i karijeru

edvard slike
Printscreen / Collage

Poznati američki glumac Edvard Furlong svojevremeno je bio holivudski „dečko koji obećava“, ali je zbog prepuštanja najtežim porocima gotovo do propasti doveo svoje zdravlje, svoju porodicu i karijeru.

Edvard Furlong je 1991. bio samo 12-godišnje dete iz Los Anđelesa koje je bilo na ivici ogromne slave.

Kultni film „Terminator 2: Sudnji dan“ upravo je trebalo da bude pušten u bioskope. Mnogi kritičari pohvalili su Furlongovu iznenađujuću duhovitu ulogu Džona Konora, konačnog vođe ljudskog otpora protiv Terminatora. Kao i njegov lik, Furlong je bio predodređen za veličinu.

Furlongovo odrastanje nije obećavalo da će imati normalan život. Nije poznavao svog oca. Njegova majka je na kraju izgubila kontrolu nad njim, što je dovelo do toga da su je Edvardova tetka i ujak tužili za starateljstvo i odgajali ga do njegovih ranih tinejdžerskih godina.

Furlong je bio u vezi sa 29-godišnjom ženom koja mu je bila mentor na snimanju filma Terminator 2: Sudnji dan. Imao je 15 godina.

Na kraju je postala njegov menadžer, iako je učinila malo da usmerava njegovu karijeru na bilo koji smislen način. Furlong je glumio u brojnim kritičkim i komercijalnim neuspesima, poput filma „Brainscan“, od kojih nijedan nije bio ni blizu repliciranja uspeha „Terminatora 2: Sudnji dan“.

Furlong se na kraju verio za svoju menadžerku i razveo od nje Godine 1999. tužila ga je za novac koji joj duguje. Takođe je tvrdila da je bio fizički zlostavljana.

Za sve ovo vreme, Furlong je navodno uzimao teške droge – heroin, kokain – i bio u dubini ozbiljnog alkoholizma.

S glumicom Rejčel Bel je bio u braku od 2006. do 2014., a dobili su i sina Itana. Ona je zatražila razvod, a iako ga je nastavio viđati, morao je da čini to uz nadzor jer su nakon jednog nasumičnog testa, u krvi tada malenog Itana pronađeni tragovi droge, piše Večernji, a prenosi Zadovoljna.nova.rs.

Njegove zavisnosti su ga sprečile da dobije Džona Konora u nastavku filma o Terminatoru 2002. godine, zbog čega je uloga pripala Niku Stalu.

Nekoliko puta je hapšen zbog nasilja u porodici, zavisnosti od droga i raznih prekršaja u vožnji. Na sudu je javno priznao da je potpuno švorc. Ipak, oni koji su radili s njim i dalje tvrde da je jako talentovan glumac – ali nepredvidljiv.

Rej Liota sa 6 meseci ostavljen u sirotištu, poznati glumac nikada nije saznao svoje korene

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

18 Shares
Share via
Copy link