Magazin Novi Sad

Edita Stokić podnela ostavku na funkciju direktorke Kliničkog centra Vojvodine

edita-stokic
Foto: N1

Edita Stokić podnela je ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine. Navela je da ostavku podnosi iz ličnih razloga.

Stokić je ostavku podnela i Pokrajinskoj vladi kao organu AP Vojvodine koji ju je imenovao na funkciju, ali i Skupštini AP Vojvodine, imajući u vidu skupštinsku odluku o prenošenju osnivačkih prava nad Kliničkim centrom.

Podsetimo, pokrajinski premijer Igor Mirović upravo je zbog te odluke kritikovao Skupštinu Vojvodine, navodeći da je ona nezakonita i nestatutarna.

Mirović je optužio poslanike da su takvu odluku doneli sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu UKCV da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku.

U javnost su istovremeno procurile informacije da su smenjene načelnica infektivne klinike, koja je navodno upravljala tajnom kovid zonoma, ali i direktorka UKCV Edita Stokić.

Iz UKCV-a je za N1 juče rečeno da je dr Stokić operisana i da je zbog zdravstvenih razloga na bolovanju do daljeg.

Kako smo ranije pisali, Editu Stokić će na mestu direktora KCV zameniti hirurg Dragan Nikolić.

Prema nezvaničnim informacijama medija, iza svega stoji sukob dve struje u SNS-u – većinske koja je uz gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučević.

Kako smo ranije pisali, Editu Stokić će na mestu direktora KCV zameniti hirurg Dragan Nikolić.

Sukob dve struje novosadskog SNS-a: Mirović optužio Vučevića da krije nezakonitosti u radu KCV

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

327 Shares
327 Shares
Share via
Copy link