Magazin Novi Sad

Hirurg Dragan Nikolić na čelu Kliničkog centra Vojvodine

dragan-nikolic

Dosadašnji upravnik Urgentnog centra dr Dragan Nikolić biće na čelu Kliničkog centra Vojvodine, piše portal 021.rs.

On će upravljati najvažnijom zdravstvenom ustanovom u Vojvodini nakon što je dosadašnja v. d. direktorka Edita Stokić podnela ostavku.

Odluka još uvek nije zvanično doneta, ali izvori 021.rs navode da neko mora da menja dr Editu Stokić, koja je podnela ostavku i trenutno se nalazi na bolovanju.

Nikolić je vaskularni hirurg koji ima više od 20 godina stručnog rada na Klinici za vaskularnu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine. Osim u KCV, Nikolić je angažovan i u privatnoj praksi.

Njegova oblast stručnog delovanja je opšta, vaskularna, transplantaciona hirurgija i mikrohirurgija krvnih sudova. Ima više od 16 godina iskustva u naučno-istraživačkom radu iz oblasti bioloških i medicinskih nauka.

Predavač je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je doktorirao 2015. godine.

Podsetimo, već dve nedelje traje napeta situacija u Kliničkom centru Vojvodine, nakon što je otkriveno da se na Klinici za infektivne bolesti vodilo „tajno“ odeljenje. To je rezultiralo smenom upravnice dr Vesne Turkulov, nakon čega je čitava situacija prerasla u sukob dve struje unutar Srpske napredne stranke.

Prema nezvaničnim saznanjima, Turkulov je bliska potpredsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, dok je Edita Stokić bliska Igoru Miroviću.

Na zgradi KCV ispisan uvredljiv grafit sa brojem telefona Zlatibora Lončara

Čitajte Luftiku na Google vestima

14 Shares
Share via
Copy link