Magazin Svet

Džordž Flojd je imao koronavirus, pokazali najnoviji rezultati autopsije

Džordž Flojd
Foto: Ben Crump Law Firm

Džordž Flojd je bio pozitivan na koronavirus i nije umro od gušenja, već od zastoja srca, zaključak je službenog patologa okruga Henepin, nakon završne autopsije.

Bris uzet iz nosa Flojda nakon smrti pokazao je prisustvo RNK virusa korona.

Kako sprovedeni PCR test može da pokaže pozitivan rezultat i nedeljama nakon što je došlo do infekcije, doktori smatraju da je Flojd imao asimptomatsku kliničku sliku i da nije bio zarazan.

Takođe, zaključeno je da virus korona nije imao nikakvu ulogu u tragičnom ishodu hapšenja u Mineapolisu, kada je policajac Derek Šavin kolenom ugušio Flojda.

U izveštaju dr. Andrjua Bejkera, koji je objavio rezultate poslednje autopsije, stoji da je Flojdov vrat bio pritisnut kad je Čovin kolenom naseo na žrtvu i tako je držao više od osam minuta, ali se u zaključku to ne spominje kao direktan uzrok smrti.

Flojdova porodica je finansirala nezavisnu autopsiju, u kojoj se kao uzrok smrti navodi „gušenje od stalnog pritiska“.

U novom izveštaju se navodi da je Flojd imao brojne masnice i posekotine na glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama, ali ne postoji dokaz da je bilo koja od tih povreda bila smrtonosna.

U završnoj autopsiji se navodi da je Flojd bio srčani bolesnik i da je patio od visokog pritiska, te da je nedavno bio pozitivan na koronavirus, ali bez indikacija da je to imalo bilo kakvu ulogu u njegovoj smrti.

Inicijalni toksikološki izvještaj pokazao je umereno prisustvo fentanila i metamfetamina u telu žrtve.

Izvor: 021.rs / index.hr

Ko je bio Džordž Flojd, čovek zbog kog se digla Amerika?

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link