Magazin

Ko je muž Dubravke Đedović Negre, intrigantne ministarke o kojoj ne prestaje da se priča

dubravka-djedovic-negde-muz
Foto: N1, Printscreen facebook/Christophe Nègre

Od trenutka kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pročitao imena koja konkurišu za novu vladu, jedna osoba sa spiska se posebno izdvojila. Reč je o budućoj ministarki energetike Dubravki Đedović Negre.

Iako nije bila naširoko poznata u domaćoj javnosti, nova ministarka energetike veoma je poznata u poslovnim i ekonomskim krugovima. Dubravka Đedović Negre u novoj Vladi Srbije vodiće resor umesto Zorane Mihajlović, a na ministarsko mesto dolazi sa važne funkcije u banci.

Pored velikih poslovnih uspeha, Dubravka se može pohvaliti i velikom porodicom. Ona je udata za bivšeg ragbistu i triatlonca Kristofa Negrea, sa kojim je u braku dobila dvoje dece. Pored njih, Dubravka je usvojila i odgajala još dve devojčice iz njegovog prethodnog braka, piše Zadovoljna.

Kristof, koji je rođen u Francuskoj, iza sebe ima veoma uspešnu poslovnu karijeru. Završio je koledž u Oksfordu, radio je kao advokat, ali i kao menadžerski savetnik i izabrani predstavnik osoblja u Evropskoj investicionoj banci. To međutim,nije sve.

Kristof je osnivač i generalni partner u Western Balkans Private Equity Fund, ali i vlasnik firmi Kovidor International i DND – Razvoj nekretnina.

U jedom intervjuu, Kristof koji se sa porodicom doselio u Beograd 2017. godine, nije sakrio da je oduševljen našom prestonicom.

– Ovaj grad je pun energije i života. To je poslovni centar sa veoma dobrim kvalitetom života i, što je najvažnije – u kojem žive ljudi koji vam otvaraju svoje domove i svoja srca. Ovde smo stekli prijatelje za ceo život – rekao je Kristof pre dve godine za domaće medije.

Inače, Dubravka ima bogato međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti transporta, energetike, telekomunikacija, inovacija, zdravstva i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća.

Diplomirala je bankarstvo i finansije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu.

Pored svih poslovnih obaveza, Dubravka uvek nađe slobodno vreme, a najviše voli da ga provodi s decom i prijateljima.

Zorana teško podnela “pedaliranje” iz Vlade, a još teže činjenicu da je menja Đedović Negre

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
Share via
Copy link