Srbija Vesti

Dragan (28) je odrastao bez majke, borio se kroz život kao lav, a sad ga je teška bolest prikovala za krevet

dragan savić
Foto: Telegraf.rs

Imao je velike planove, kupio je kuću, automobil, otvorio je firmu, a onda se na mladalačke snove Dragana Savića (28) obrušila bolest i bacila ga u postelju. Momak iz Mačvanskog Metkovića, odrastao je bez majke sa ocem i bratom. U julu 2022. dijagnostikovan mu je melanom na mozgu, koji je ubrzo i operisan, ali na nesreću, tumor se javio postoperativno i duž kičmene moždine.

Dragan je upućen na terapiju zračenjem, ali nakon četiri zračne seanse moralo se sa njima prekinuti zbog njegovog lošeg fizičkog stanja. Tada je poslat kući na simptomatsku terapiju, ali se njegovo stanje pogoršavalo, piše Telegraf.

– Pre nekih mesec dana kada sam ga posetio, Dragan nije znao ni ko sam, nije me video, ležao je samo. Pre par dana sam opet bio kod njega, na pitanje kako si, rekao je: „Borba, doktore“. Dragan danas nema bolove. On jede, pomera noge, i može da priča, ali svaka sreća ima i svoju nesreću – napisao je Draganov prijatelj Miroslav.

Kako objašnjava, terapija koja je omogućila to sve košta 160.000 nedeljno, uz uvođenje još jednog leka bi koštalo oko 60.000 nedeljno.

– Dragan je prve tarapije dobio, ali da bi Dragan dobio ovu bitku, trebaće dosta novca, potrebna je novčana pomoć. Akcijom koju su organizovali meštani i fudbalski klub prikupljena su značajna sredstva, ali trebaće još puno, i ne sme se sada stati – napisao je Miroslav.

Dragan Savić može da pobedi, pomozimo mu.

Priloge možete odneti lično Draganovom ocu, možete ih predati u Crveni Krst Bogatić ili u veterinarskoj stanici „Ervet“ u Metkoviću, Belotiću i Badovincima.

Takođe možete uplatiti na žiro račun 205-9001031409640-75

Izvor: Telegraf.rs

Sanja sama odgaja troje dece, ima rak i sina sa epilepsijom, a naša pomoć joj je neophodna

18 Shares
Share via
Copy link