Magazin

Rođena 3 meseca ranije s tumorom duplo težim od nje – pobedila je sve crne prognoze i postala ‘beba-čudo’

Beba, tumor
Foto: Printskrin/Youtube

Naime, devojčica Sejlor Tomson rodila se u bolnici „Mater Mothers’“, imala je 1.025 grama po rođenju a tumor koji je rastao iz njene repne kosti bio je težak dva kilograma.

Njeni roditeljima je na pregledu u 20. nedelji trudnoće rečeno da dete ima 25 do 40 odsto šansi da preživi, piše Njujork post.

Samo nekoliko minuta nakon što je došla na svet beba je podvrgnuta šestočasovnoj operaciji koju je izveo tim od 25 ljudi. Uklonjen je tim hiruškim zahvatom sakrokokcigealni teratom koji se javlja kod jednog od 40.000 novorođenčadi.

Profesor Saliesh Kumar koji je prisustvovao rođenju malene Sejlor, rekao je da je to bio najveći tumor ikada uklonjen sa bebe njene veličine u australijskoj bolnici.

– Ne znamo zašto tumor raste, ali nastaje iz embrionalnih ćelija i četiri puta je veća verovatnoća da će se pojaviti kod ženskih novorođenčadi-  rekao je on i napomenuo da mnoge bebe sa ovim zdavstvenim problemom ne prežive jer se zbog tumora vraća krv u srce i može doći do srčane insuficijencije.

Mama hrabre Sejlor poručila je da je histerično plakala kada su joj lekari saopštili da njeno dete verovatno neće preživeti ali kada je uzela ćerku u naručje, shvatila je da je njena devojčica pobedila.

Izvor: zena.blic.rs

Veronika je jedna od 625 miliona beba koja je 9 meseci živela van materice i rođena je zdrava

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

45 Shares
Share via
Copy link