Srbija

Slabovida baka Persa živi sama u trošnoj kući kod Zaječara i neophodna joj je naša pomoć (FOTO)

Baka Persa zaječar 4
Foto: Facebook / Udruženje potrošača Efektiva

U vremenu ekonomske krize i cena koje svakodnevno rastu, brojni ljudi, a posebno naši stariji sugrađani, nalaze se u nezavidnoj ekonomskoj situaciji i prinuđeni su na puko preživljanje, ispod granice siromaštva, ali i ljudskog dostojanstva.

Jedna od njih je i baka Persa iz okoline Zaječara, slabovida žena koja ima više od 70 godina i živi sama.

Kako je navedeno na Facebook stranici Udruženja potrošača Efektiva, jedan od njihovih kolega je staricu posetio u kući u kojoj živi, pa su odlučili da pokrenu akciju prikupljanja pomoći, kako bi joj olakšali boravak u teškim uslovima.

Baka Persa zaječar 5
Foto: Facebook / Udruženje potrošača Efektiva

Nazanačeno je da je hrana najpotrebnija, posebno ona koja može da stoji, poput testenine i konzervirane hrane, ali i osnovne potrepštine kao što su brašno, ulje, šećer, so i pasulj.

Kako je postojeći u izuzetno lošem i dotrajalom stanju, baka Persi je potreban i novi šporet na drva, za šta je neophodno prikupiti oko 300 evra.

Baka Persa zaječar 2
Foto: Facebook / Udruženje potrošača Efektiva

Hrana se može doneti u kancelariju Efektive radnim danima od 11 do 14 časova, a ukoliko želite da pomognete novčanom donacijom, to možete učiniti uplatom na račun ovog udruženja.

Potrebno je navesti da je svrha uplate „za baka Persu„, a novac možete uplatiti na sledeći broj računa: 165-7004400075-30.

Naznačeno je da nije potrebno donositi garderobu i druge stvari, pošto su zasad prioritet hrana i novi šporet.

Baka Persa zaječar 3
Foto: Facebook / Udruženje potrošača Efektiva

Ukoliko na račun bude uplaćeno više novca od potrebnog iznosa, biće iskorišćen za izmirenje duga za električnu energiju i eventualnu preplatu, pošto baka Persa nije u mogućnosti da ga plati sama.

Izvor: Facebook / Udruženje potrošača Efektiva

Nepokretna baka Nadežda sa decom preživljava od 16.000 dinara, spavaju na sunđerima u kući koja se raspada (FOTO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link