Beograd

Jučerašnji prizori iz Beograda zgrozili Srbiju

Ekstremno desničarske organizacije “Srpski carostavnik” i “Srbska akcija – podvig i borba” organizovale su juče skup u znak podrške rehabilitaciji Milana Nedića, saradnika nacističke Nemačke i predsednika tadašnje marionetske Vlade Srbije.

Osim skandiranja njegovog imena, javnost je ostala zgrožena nakon što se pojavila fotografija na kojoj se vidi kako Nedićeve pristalice u sred Beograda podižu ruke kao što su to činili Hitler i njegove pristalice za vreme Drugog svetskog rata.

nazi
Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Razdvojeni kordonom policije, sa druge strane organizovana su još dva skupa – zajedno su stajali predstavnici DS-a, SDS i Zelene ekološke partije, protestovali su i aktivisti organizacije Ne davimo Beograd, a svoj skup su imali članovi LDP-a. Svi oni se protive rehabilitaciji Milana Nedića.

Nekoliko suprotstavljenih grupa konstantno su skandirali i jedno vreme se verbalno prepucavale, ali su ih policijske snage držale razdvojenim.

nazi
Foto: Sava Radovanović / Tanjug

U jednom trenutku tuča između ove dve grupe je za malo izbegnuta.

Fotografije sa skupa juče su se tokom popodneva masovno delile na društvenim mrežama, mahom uz zgražavanje ljudi iz čitave Srbije, ali i regiona.

Skup podrške Milanu Nediću organizovan je na dan kada je, po zvaničnoj verziji, on izvršio samoubistvo, a vest o tome juče je objavila i većina medija u regionu.

 

 

nazi
Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Kada već njih nije, nas je sramota Turističke organizacije Beograda

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

148 Shares
148 Shares
Share via
Copy link