Koronavirus Vesti

Dr Kon: Ove mere su novi kompromis, ekonomski pritisak neizdrživ za građane

Epidemiolog dr Predrag Kon objasnio je da medicinski deo Kriznog štaba nije imao dilemu da je neophodno potpuno zatvaranje od 14 dana, ali da im je predočeno da tako nešto apsolutno nije moguće, te da je na kraju napravljen novi kompromis.

– Kada vam kažu da je primena mera gotovo nemoguća, vi ili ćete prihvatiti tako nešto ili ćete otići.. Nema između. U tim okolonostima traži se ono što je nama epidemiolozima važno da se spreči prenošenje virusa i u tom smislu je ovo produženje mera uz izvesne korekcije – izjavio je dr Kon u jutranjem programu na RTS-u.

Ekonomski pritisak na građane postaje neizdrživ i to je nešto što epidemiolozi sve češće moraju uzimati u obzir. On je objasnio da je za svega dva dana stiglo 85 zahteva za izuzećem od propisanih mera, a isti zahtevi nastavili su da pristižu.

– Mi smo u nekom kontekstu pooštrili mere, jer sada imamo uslov da jedan osoba bude na devet kvadratnih metara. Takođe potrebno je da postoje kovid redari, da se poštuje obaveze nošenja maski, kao i da bude mnogo stroža kontrola sprovođenja mera – naglasio je dr Kon.

Dr Kon: Zatvaranje između 10 i 14 dana jedini spas

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link