Koronavirus Vesti

Dr Kon: Zatvaranje između 10 i 14 dana jedini spas

Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je u jutarnjem programu TV Prva da vikend mere nemaju naročitu važnost ukoliko se nakon ovog vikenda stvari vrate u „normalu“ koja postoji tokom radnih dana.

On ističe da je neophodno zatvaranje do 14 dana kako bi se koronavirusu presekao lanac širenja, te da je u ovom trenutku „virus svuda oko nas“.

– Nemamo izbora. Moramo na drastični način da prekinemo lanac prenošenja. Tražili smo 5 dana potpunog zatvaranja pa smo povećali na 7 kao apsolutni minimum. Sad se povećava, minimum je 10 do 14, to smo rekli na Kriznom štabu. Virus je svuda oko nas, efektivno je zaustaviti ga, zapravo nemoguće je bez drastičnih mera – izjavio je dr Kon.

On ponavlja da nema drugog rešenja do zatvaranja u narednom periodu, a kaže da je problem što ni te mere ne znače ništa ukoliko se ljudi budu okupljali u većim brojevima po sopstvenim domovima.

Smatramo da nije moguće bez drastičnih mera. Ako bi se sve poštovalo, što nije slučaj, moglo bi i bez mera da se sprovede. Postoji teza da će biti ilegalnih okupljanja, što nije moguće kontrolisati – rekao je dr Predrag Kon.

Dr Kon: Katastrofalna situacija – zatvoriti sve restorane i kafiće najmanje na 7 dana

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

473 Shares
473 Shares
Share via
Copy link