Koronavirus Srbija

Pulmolog Jovanović: Drastične mere potpunog zatvaranja ne postižu cilj

karantin

Dragana Jovanović, redovna profesorka beogradskog Medicinskog fakulteta u penziji i supspecijalista pulmologije i onkologije rekla je u intervjuu za danas kako drastične mere očigledno ne postižu cilj.

– Ove drastične mere potpunog zatvaranja po par dana očigledno ne postižu cilj kod populacije zbog koje su ustanovljene i kojoj su namenjene, a pritom imaju već loše psihofizičke posledice po veliku većinu upravo ljudi koji dosledno poštuje sve preporuke izolacije – istakla je Jovanović za list Danas.

Dragana Jovanović
Foto: Media centar/Danas

Prema njenom mišljenju, prodor virusa u zdravstvene ustanove nije se mogao sasvim sprečiti, jer se to dešava u svim zemljama.

Međutim, nedovoljno ozbiljan pristup struke u početku oko neophodnih mera prevencije infekcije pa time i same bolesti, i oko mera obezbeđenja odgovarajuće zaštite za medicinsko osoblje, značajno je uticao na ulazak virusa u zdravstvene ustanove, konstatovala je Jovanović.

Dodajmo da je dr Jovanović ranije za N1 rekla da ovo, ako može, ne sme da traje predugo.

– Postoje, osim psihičkih, fizičke promene koje slabe imunitet. Opada imunitet ljudima koji ne šetaju, nisu napolju, treba i o tome razmišljati, biti oprezan, da ne sme da traje predugo ako može, da se ne ugrozi još više populacija – rekla je ona.

Izvor: 021.rs

Policijski čas od petka u 17 časova do utorka u pet

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


59 Shares
Share via
Copy link