Magazin Srbija

Srpska doktorka za RTS: Imala sam koronu, ali čim sam pojela SLANINU bilo mi je dobro

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić, stava je da je koronavirus biološko oružje koje izaziva sistemsko oboljenje celog organizma, jer pored pluća napada centralni nervni sistem, bubrege, mozak… Pored ovoga, ona je zaintrigirala javnost svojom poslednjom izjavom o uticaju koji su dva šnite slanine imali na njen organizam tokom oporavka od koronavirusa.

Doktorka koja se i sama zarazila koronavirusom, kako kaže, na jednoj sahrani, istakla je da je imala lakšu kliničku sliku.

– Imala sam povišenu temperaturu, bolove u mišićima i odmah sam znala da je u pitanju COVID-19, što je i potvrđeno. Nisam imala simptome gubitka ukusa i mirisa. Čim sam pojela dve šnite slanine bilo mi je dobro. Ona je broj jedan za sve – rekla je ova doktorka uz smeh.

– Uzimala sam diklofenak dva, tri dana, dva grama C vitamina i jedan miligram vitamina D kog sam uzimala svaki drugi dan jer mi je izazivao problem u crevima – navela je doktorka za RTS i dodala da nije pila antibiotike već dosta tečnosti i da je odmarala dve nedelje.

Međutim, kako kaže, trebalo joj je pet nedelja da povrati kondiciju. Doktorka Grujičić kaže da i posle četiri meseca od infekcije ima isti nivo antitela, kao što je slučaj i sa njenim ocem koji je imao znatno težu kliničku sliku.

– Najveći problem koji pravi ovaj virus je tromboembolija, zbog čega pogoršanje može nastupiti za nekoliko trenutaka. U riziku su svi koji imaju probleme sa venama, žene koje su skoro imale ginekološke operacije zbog čega bi tebalo da primaju Fraksiparin – rekla je ona.

Doktorka veruje da je virus od marta mutirao više od sedam puta, zbog čega je u ovom trećem talasu mnogo više pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Dotkala se i problema sa vakcinacijom.

Rekla je da je najbolje što možemo da uradimo to da država prihvati rusku ponudu da Srbija proizvodi vakcinu “Sputnjik” na Institutu “Torlak”, čime bi se smanjio i otpor za imunizaciju stanovništva.

Uvrnuta fora doktora Nestorovića o Kriznom štabu i bivšim kolegama (VIDEO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Dosta više s ovom slanina dr. Jel doktorirala?! Leči babe i misli da je bitna, a samo je boja odela razlikuje od AV AV.

171 Shares
171 Shares
Share via
Copy link