Koronavirus

Doktorka Ivana: Pogledajte uništena pluća ovog mladića. Da li vas plaše? Ne znam kako više da vas ubedim da se vakcinišete

Dr Ivana V. Svilarov, koja trenutno radi u Kovid bolnici u Kruševcu, podelila je na društvenim mrežama snimak pluća svog pacijenta koji se jedva izborio za život.

Dr Svilarov (38), lekar sa završenim specijalističkim stažom iz ginekologije i akušerstva, do kraja decembra prošle godine je radila u GAK Univerzitetskog Kliničkog centra Niš, a od 5. januara se za živote pacijenata svakodnevno bori u Kruševcu. Ona je na Fejsbuku uputila apel svim svojim prijateljima, ali i ostalima, nakon što je uspela da se izbori za život muškarca, inače medicinskog tehničara, za kojeg kaže da je bio u punoj snazi kad se teško razboleo od kovida.

“Jutros sam potražila dozvolu pacijenta da javno objavim ovaj snimak njegovih pluća. Odmah je pristao, ali je pitao zašto? Rekoh – ne znam kako više da ih ubeđujem da se vakcinišu.

Ovo je ‘moj lični’ slučaj. Primila sam ga kao prilično teškog pacijenta sa pozdravom kolege koji ga šalje da očekuje pogoršanje (na šta je sve i ukazivalo, osim mog inata koji je u meni buknuo onog momenta kada sam videla u hodniku jednu lepu ženu koja neutešno plače).

Prethodno je bio zdrav kao dren, inače medicinski tehničar po zanimanju, jak, moćan; pratila sam ga i lečila sve vreme, bio je na visokom protoku kiseonika pod pritiskom, lomio se, lomio više dana, i na sreću njegovu, cele njegove porodice i moju ličnu, prelomio jednog jutra nabolje.

ivana-svilarov
Dr Ivana Svilarov; Foto:Privatna arhiva

Ovaj čovek je, slobodno mogu reći, kruna mog dosadašnjeg bavljenja medicinom. Pobedu na tuđem terenu, u tuđem gradu, nije bilo lako odneti. Hvala Bogu, uspeli smo. Ako vas ne ubode oko moj hvalospev o sebi, primetićete ove rupe po plućima koje nisu nastale od metkova. Snimak je načinjen nakon sto je izašao iz bolnice. Ove “rupe” koje vidite su dalekosežne posledice kovid 19 infekcije. Sada nam je cilj da ih krpimo. Da od ovakvih rupa napravimo što manje ožiljke, kako bismo pluća učinili što funkcionalnijim.

Ovo je samo jedan slučaj u moru. Meni najupečatljiviji, možda zato što su me na prijemu neizmerno podsetili na moje roditelje.

Konačno da kažem ono što mi je bio cilj: Jedna Nemačka vapi za vakcinama. Gospođa Merkel vapi za vakcinama! Region vrišti za vakcinama! Crna Gora suze lije za vakcinama! Molim vas, idite sutra do najbližeg vakcinalnog punkta. I ostanite pribrani koliko vas doktor posavetuje. U protivnom, neće imati ko da vas leči. Da li vas to ne plaši? Molim vas, ljudi, učinite to, zaštitite svoju i tuđu decu!!! I mi lekari smo nečija deca. Molim vas!!!!!!”

Na kraju je naglasila, za one koji su joj skrenuli pažnju na to, da je snimak na fotografiji iznad postavljen kontra, pa da joj skeptici to ne zameraju kao “kontraargument”, prenosi Nova.rs.

“Ako veruješ u Boga, kako si mogao da primiš satanističku vakcinu?” Nikola: “Braćo i sestre, gde vam je Ljubav?”

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link