Film Magazin

Đura molera iz Krnjače prozvali Džokerov otac

djuro moler
Foto: printscreen

Jedna fotografija iz popularnog filmskog hita Džoker izazvala je pravu lavinu smeha i komentara na društvenim mrežama. Korisnici društvenih mreža tvrde da je na fotografiji Džokerov otac, a zapravo je reč o Đuri moleru iz Krnjače. Đuro se prvo protivio da prihvati svoju novu ulogu, da bi naposletku prioznao da postoje sličnosti.

Đuro Nišević je moler. Živi u Krnjači, a na posao, u Kliničko-bolnički centar, obično ide kolima.

Jedan dan mu je automobil ostao u kvaru, pa je na posao krenuo autobusom. Nije znao da ga je neko fotografisao i sliku objavio na Tviteru, što su neki portali kasnije preneli, uključujući i Telegraf.

Film “Džoker” Toda Filipsa, Đuro nije gledao, pa nije ni shvatio o čemu je reč kada ga je snaja zvala na posao da mu kaže da je postao poznat.

– Bio sam ljut, zaista. Bio sam ljut i na snaju, jer se smejala. Ne znam ko me je slikao, ali sam hteo da ga prijavim policiji – kaže Nišević.

Onda je Đuru sin objasnio o čemu je reč i pokazao mu slike Hoakina Finiksa koji glumi Artura Fleka u filmu Džoker.

hoakin finiks
Sličnost između Hoakina Finiksa i Đura je očigledna

– Posle su mi još neki pokazivali sa njihovih telefona tog glumca i zaista ima neka sličnost – priznaje Nišević: – Neko me je zvao telefonom, tražili su mi autograme… Meni je to bilo nepoznato, ja to u životu nisam doživeo nikad. Kakve sad ja autograme da dajem nekome? Pa, su hteli da dođu kod mene kući, pitali gde stanujem i tako…

Na pitanje da li razume Džokerove postupke u filmu i da li bi mogao da ih opravda, on odgovara da film nije gledao da bi mogao detaljnije da ga komentariše, ali da ima neke principe kojih se drži.

– Valja uraditi u životu sve što je dobro, a da nikoga drugog ne povredim, oštetim i to je to – objasnio je Nišević.

Đuro moler ne farba lice u belo, nego zidove. Nije očajan, nego je prijatan i nasmejan. Nenadana slava mu ne prija mnogo, ali ko zna, možda mu donese neki novi posao.

Najgore kod mentalnog poremećaja je što svi očekuju da se ponašaš kao da ga nemaš

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link