Magazin

Lepe vesti iz doma Balaševića, ponovo ćemo slušati Đoleta

olivera-djordje-balasevic

U sklopu negovanja sećanja na lik i delo Đorđa Balaševića, njegova supruga Olivera Balašević (62), uz podršku i pomoć ćerki Jelene i Jovane i sina Alekse, nastavlja s predstavljanjem bogatog umetničkog legata slavnog novosadskog poete i kantautora.

Posle godine rada na priređivanju, pred nama se nalazi novo izdanje Đoletove zbirke pesama “Dodir svile”, koja će biti obogaćena neobičnom intpimnom prepiskom supružnika.

Na promociji, koju je porodica zakazala za 29. april, prosutni će uživati i u Đoletovoj pesmi koja nikada nije napustila studijsku i porodičnu intimu.

Olivera Balašević za novi broj magazina Glorija priča kako je porodica osmislila predstavljanje knjige u njihovom domu u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu.

– Kao veliku serenadu, jedinstvenu po tome što se neće baš izvoditi od strane jedne osobe sa spoljne strane prozora drugoj unutra, već će biti pševana od strane nas sa unutrašnje strane – svim doborćudnim primaocima lepih vesti sa spoljne strane. Tempo promocije diktiraće ritam odabranih pesama koje će se odsvirati, a čuće se i Đoletova priča o serenadi, premijerno, iz porodične arhive. I kada mrak bude prizvao dovoljno zvezda nad Salajkom, premijerno će se predstaviti i ta Pesma… Ponovo ćemo slušati Đorđa…

Olivera Balašević o životu bez Đoleta: Ne prođe dan, a da se ne pusti suza

Čitajte Luftiku na Google vestima

120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link